Bauknecht WA 2540 programator stuk

Wim.Simons25

  • #1
We hebben deze wasmachine een jaar of 7 en nog nooit problemen gehad
tot gisteren . Telkens als we een wasbeurt starten loopt hij vast op hetzelfde punt, vlak voor de spoeling en centrifugeren, met te stoppen en terug te starten geraakt hij er meestal wel door.

Is de programator stuk, kan ik dit herstellen ? Is het allemaal nog de moeite?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Het zou kunnen dat uw pomp slecht geworden is en een beetje "reutelt" voor hij leegpomp.

Meestal is dit het probleem, een vervangende pomp kost ongeveer 45 tot 50 euro
 

Voorwaarts

  • #3
Ik ken het probleem, dankzij dit geweldige forum kon ik het zelf snel oplossen. Bauknecht wasmachines (ik heb toevallig een BAU WA2550) hebben nog al eens problemen met het deurslotje.

Een famililid met dezelfde machine had exact dit zelfde probleem, maar door een witgoedwinkel werd verteld, dat ze beter een nieuwe konden kopen omdat de klok kapot was. (en de machine net als die van mij al 8 jaar oud was).

Mijn geval:

De motor draaide niet, niet tijdens cetrifugeren of wassen. De programmaklok tikte door maar lijkt te stoppen op het punt dat de machine hoort te draaien. Aan het begin van een wasprogramma liep het water gewoon door en voor het afpompen deed de pomp het ook goed, het lampje (deur toe) brande en de deur was geblokkeerd. Vlak voordat de machine hoort te starten met centrifugeren (tijdens kort centrifugeprogramma) lijkt hij vast te lopen.

lees ook: Wasmachine Bauknecht centrifugeert niet meer

Haal de frontplaat weg door:
- 2x schroefje op slotje
- 2x schroefje op deur
- verwijder plastic frontje (onder de frontplaat tegen de grond aan)
- 3x schroefje aan onderzijde frontplaat (misschien moet je de machine iets kantelen
- verwijder de veer om het rubber aan de voorzijde (stukje ijzerdraad met veer ertussen)
- verwijder de frontplaat.

Test of het het deurslotje was, door de de schakeldraden met elkaar te verbinden of de schakelaar aan de bovenzijde van het slotje in te drukken.

Bij mij begon de machine direct weer te draaien. (door de schakeldraden met elkaar te verbinden en het kort centrifuge programma te starten).

Daarna slotje vervangen, plus de (bijna versleten) koolborstels meegenomen, want daar kon ik nu ook mooi bij.

Doe wel heel voorzichtig met het rubber, deze is na 7 jaar - net als mijn machine - erg dun geworden op de plaats waar het water de machine in komt. (linker bovenzijde deur) Ik heb er n.l. een scheurtje in getrokken toen ik de machine kantelde om de schroeven aan de onderzijde te verwijderen. Hij lekt overigens niet. (hoop dat dit zo blijft)

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu