Wasmachine bauknecht centrifugeert niet meer naar einde

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wasmachine Bauknecht (7jaar) centrifugeert niet meer sinds vandaag.

Hij wast goed, water loopt goed weg, pomp werkt goed, programmamodule is 6 maanden geleden vervangen voor een ander probleem.

Op het moment dat het moet centrifugeren, springt de programmawijzer gewoon naar het einde, zonder te centrifugeren. Heeft iemand een goed advies?

Hugo
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
storing kan 2 oorzaken hebben:
1- de koolborstels van de motor zijn versleten, in dat geval moet je deze vervangen
2- de drukkamer is verstopt, deze bevindt zich aan de voorzijde----------

Voorplint losschroeven 5 schroeven, deurslot losschroeven 2 schroeven spanveer van de manchet losnemen en manchet van het front losnemen en front losnemen, de drukkamer zie je rechts onder bij de kuip , er zit een dun zwart slangetje aan welke naar boven gaat. Hiervandaan kun je ook redelijk bij de koolborstels van de motor komen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik kreeg de goede raad van witgoedmonteur om de koolborstels van mijn wasmachine na te kijken. De voorkant van de machine is al verwijderd, ik zie de motor. Hoe herken ik de koolborstels, hoe moet ik deze eruithalen zonder eea te beschadigen? Graag wat meer advies aan een echte amateur in deze dingen.

Alvast bedankt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Links onderin zie je de achterkant van de motor, hierop gemonteerd zitten 2 zwarte koolborstelhouders met 2 sterschroeven vast, draai deze schroeven los en maak het kabeltje los, de rechter gaat eenvoudig en snel, de linker zit een beetje lastiger, achter een zilverkleurig kapje, hier zitten wel gaten in voor je schroevedraaier. Kijk uit dat de schroeven niet in de motor vallen bij demontage. ........................Montage spreekt voor zich.

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Wasmachine Bauknecht wast goed, maar centrifugeert niet. Witgoedmonteur heeft advies gegeven (waarvoor mijn hartelijke dank) om koolstofborstels te vervangen, en drukkamer na te kijken, maar nadat dit is gebeurd, nog steeds zelfde resultaat. In sommige reacties hoor ik dat dit ook het slot van de deur zou kunnen zijn. Vooraleer ik deze investering doe ( 50 EUR) had ik toch graag nog advies gehad of dit kan/aangewezen is.
Ik vind relatie nogal eigenaardig tussen
- goed wassen
- niet centrifugeren
- probleem met slot

Kan iemand mij overtuigen, mijn vrouw (maar ook ik) wordt stilaan wanhopig... Moet ik dan toch monteur laten komen?

Een amateur die niet afgeeft.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Hallo Hugo, haal het dunne zwarte slangetje van de pressostaat eens los en kijk dan of de machine wel wil centrifugeren, zoniet, geef dan het typenr van de machine (nog) eens op
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Witgoedmonteur, bedankt voor de reactie.

Ik heb dit geprobeerd, maar krijg exact zelfde resultaat. Machine komt bij centrifugeren, ik zie en hoor de waterpomp werken, en na een korte tijd (15 seconden) loopt het programma verder en springt naar het einde, zonder dat centrifugeren start (of zelfs probeert). Machine is BAU WA 2540, gekocht in jan-97.

Bedankt voor elke tip en voor je tijd en inspanning.

Hugo
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Witgoedmonteur, bedankt voor de reactie en de tip.

Ik heb dit geprobeerd, maar krijg exact zelfde resultaat. Machine komt bij centrifugeren, ik zie en hoor de waterpomp werken, en na een korte tijd (15 seconden) loopt het programma verder en springt naar het einde, zonder dat centrifugeren start (of zelfs probeert). Machine is BAU WA 2540, gekocht in jan-97.

Bedankt voor elke tip en voor je tijd en inspanning.
Hugo
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Hallo Hugo, een beetje lastig probleem zo via het forum, maar we gaan ervoor. Kijk de pressostaat eens na, contact 11 en 12 moeten doorverbonden staan wil de machine gaan centrifugeren.
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Witgoedmonteur, bedankt voor de tip.

Ik heb dit vluchtig nagekeken, zie geen probleem. Maar ik ga eerst in het weekend alles nogmaals goed nakijken, en laat dan iets weten.

Nogmaals bedankt.

Groeten Hugo
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
Hallo Hugo, maken de borstels wel goed contact op de motor, Hoe zagen de oude borstels er in vergelijking met de nieuwe uit.Heb je tijdens montage wel de borrstel vergrendelings haakjes weggebroken? Druk ook enengedurende 5 sec de startknop in om het geheel te resetten, ik denk me suf, heb zojuist dezelfde reparatie uitgevoerd en ben nagegaan wat er niet goed gegaan kan zijn bij jou.

Groetjes
 
A

Anonymous

Gast
  • #12
Wigoedmonteur,

heb nog eea uitgeprobeerd (avondje voor de machine gehangen) maar spijtig genoeg zonder resultaat. Misschien toch een paar aanwijzingen:
- machine volledige was laten doen, wast normaal, normale trommelbewegingen, aan het centrifugeren gekomen, hoor ik de pomp wel functioneren, maar machine blijft traag draaien, zoals tijdens normale was.
- Indien ik zwart kabeltje van pressostaat losmaak, dan stopt de watertoevoer niet meer tijdens het spoelen, en wordt zelfs de trommel tot boven gevuld met water. Een spoelbeurt met vastgehecht kabel is daarna weer ok.
- Volgende vragen:
1. kan het zijn dat ik de koolborsteltjes foutief heb aangebracht. de rechtste kan je op 2 manieren aanbrengen, op 2u en op 4u. Is dit belangrijk?
2. is er nog ergens een test of de was niet te nat is, of de was wel geljk verdeeld is, ..; Soms heb ik de indruk (enkel indruk) dat de machine wel wil proberen, maar al heel snel denkt dat eea niet kan.
3. kabeltjes van pressostaat lijken ok.

We gaan het nieuwe jaar in met veel vuile, en natte was, maar hopelijk brengt 2005 toch licht in de centrifugeer-duisternis.
Prettige eindejaars feesten, bedankt voor alle hulp en moeite.

hugo
 
A

Anonymous

Gast
  • #13
Hallo Hugo, antwoord op je vragen:
1 Ja, de borstels moeten in lijn staan met elkaar, zo uit mij hoofd op 2 uur. ,...........

2 Machine test dmv een meting vanuit de motor of het wasgoed evenredig is verdeeld, te grote onbalans geeft niet centrifugeren....................... Als je de machine zonder was erin en met een lege machine( even al het water uit het filter laten lopen) doet hij het dan wel?

Waren de borstels die je eruit haalde bijna weggesleten?
 
A

Anonymous

Gast
  • #14
hallo hugo Kijk eens of de grote slang tussen de pomp en trommel verstopt is. Vooral het boven gedeelte van de slang. Het kan dat hij wel pompt maar het water kan er niet door.

Groetjes Mejri
 
A

Anonymous

Gast
  • #15
U schrijft: Ik HOOR de pomp wel functioneren. Heeft u de afvoerslang al in een emmer gestopt en het toestel daarna op afpompen gezet?
Dan weet u zeker of de pomp functioneert. (Bauknecht magneet pompen "reteulen" wel als ze stuk zijn maar bouwen geen druk meer op)

U heeft de slang losgemaakt aan de pressostaat kant. Kijk ook even of er zeeprestant aanwezig is in de niveaukamer die aan de andere kant van het slangetje zit. Dit kan ook centrifuge en andere waterniveau problemen veroorzaken.
 
A

Anonymous

Gast
  • #16
Happy Newyear, Bauknecht wasmachine centrifugeert weer

Ik kan jullie melden dat ik eindelijk weer in proper ondergoed kan rondlopen, want de Bauknecht wasmachine WA2740 centrifugeert weer. Niet de kooltjes maar het slotje is de oorzaak. Men had mij dat al wel gemeld, maar niet waarom. Daarom dacht ik dat het steeds ok is. Bij het zwieren wil de machine de deur blokkeren, zodat zij niet kan geopend worden. Maar slotje was stuk, en lampje met sleutel brandde niet.

Aan iedereen, en speciaal aan witgoedmonteur, veel dank voor het geduld, het medeleven en de opoffering.

Het jaar is goed gestart, we hopen op een rustig was-jaar zonder brokken. Anders zal ik zeker terug op dit forum te lezen zijn.

Bedankt jongens, ik ben een gelukkig mens (en mijn vrouw ook ...)
Hugo
:wink:
 
A

Anonymous

Gast
  • #17
Hallo Hugo, ik wens jou en je familie een gezond en storingsvrij 2005. Fijn dat je machine weer op orde is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu