Bauknecht trkk 6840 storing help

Marcoboulogne

  • #1
Ik heb een wasdroger Bauknecht 6840 sevicenummer 8560 684 12001

De droger start keurig maar na 2 min houdt hij er mee op. Ik heb me niet laten kennen en het ding uit elkaar gehaald. Eerst de thermostaat aan de voorzijde doorgemeten was 0 ohm en dat is goed heb ik gelezen op deze site. Toen de twee achterste temp sensors doorgemeten ook allebij 0 ohm. Bij het draaien wordt hij ook gewoon warm. Ik heb wel het idee dat hij toch te heet wordt of zo omdat hij steeds afslaat maar eerlijk gezegd weet ik het niet meer wat er mis kan zijn.

Dus mijn vraag weet jij het laat het me weten.......

Oh ja hij is ook helemaal schoon van binnen, dus gee stof nesten en zo.



Marco
 

Marcoboulogne

  • #2
Voor diegene die mijn bericht gelezen hebben en nieuwsgierig zijn... volgens mij heb ik het gevonden. Het is denk ik de sensor die de luchtvochtigheid meet. De droger `denkt` dat het droog is en slaat af. Als ik de droger namelijk alleen 20,40 of 60 min laat drogen blijft hij gewoon zn werk doen. Nu nog uitvogelen wat ik precies moet vervangen om dit weer te verhelpen...
 

Henny

  • #3
De twee metalen strips aan de onderzijde van de vulopening maken deel uit van de vochtmeting.
Maak deze strips eens goed schoon.
Met name door gebruik van wasverzachter bij het wassen, onstaat er een filmlaagje op deze metalen strips.
 

Marcoboulogne

  • #4
Dag Henny bedankt voor de reactie,


Ik zal de strips eens met wat ontvetter afnemen. Ik heb ze al losgemaakt en ze zijn elk verbonden met een ddraadje. Wat ik me afvraag is of de twee strip aan het eind ook met elkaar verbonden moeten zijn zodat er een soort lus ontstaat ? Er is hier namelijk wel de mogelijkheid voor. Nu zit er op iedere strip één draad aangesloten.

Ik hoor het graag.

Groeten Marco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu