Bauknecht trkd 4667 droger doet helemaal niets

Vrij001

  • #1
Hallo, graag wat advies. Droger is drie jaar oud. De aan/uit schakelaar weigert dienst. Het groene ledje brandt dus ook niet. Nu wil ik de schakelaar doormeten. Hoe haal ik de droger uit elkaar om de schakelaar door te meten? Kan ik het frontje waar de schakelaar op zit eraf trekken of moet ik eerst het achterpaneel losnemen? Graag wat tips. Bedankt alvast
 

Ano

  • #2
Meestal moet je eerst de achterkant verwijderen en vervolgens kun je de bovenkant van de machine verwijderen. Daarna zie je alles zitten aan de voorkant. Tenminste zo gaat het bij mijn Bauknecht droger. Succes!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Meestal is de bovenkant te verwijderen door aan de achterkant van het deksel 2 schroeven eruit te draaien en het deksel iets naar voren te schuiven en op te tillen.
 

Vrij001

  • #4
Vorige week droger uit elkaar geschroefd(dank voor de tips) en e.a. gemeten. Ik krijg spanning tot aan de print. Vervolgens doet de print er weinig meer mee, tenminste, dat is mijn vermoeden want er brandt niks en er gebeurt niks. Het enige wat ik hoor zijn de terugverende schakelcontacten in de draaischakelaar als ik hem op de nul-stand zet. Print al in me handen gehad, ik zie veel condensatoren, een paar relais, een opampje, weerstanden, een ic. Tja wat kan er stuk aan zijn??? :?: Lastig om het allemaal door te meten. Een nieuwe print kost me in Nederland 150,00 en dan moet die nog ingeprogrammeerd worden ook.Iemand die de gouden tip heeft of iemand die een tweedehands print weet?? Anders wordt het toch tijd voor een andere droger. Dan ben ik toch genoodzaakt om deze van het balkon af te pleuren. 2,5 jaar oud, net uit de garantie, beetje jammer. gr.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Hoezo net uit de garantie ?
U mag verwachten dat zo'n machine langer mee gaat dan 2,5 jaar.
 

Vrij001

  • #6
Jan, je hebt een punt. misschien als ik bel, wil Bauknecht de print repareren of vernieuwen voor een mooi prijsje of kosteloos. Ik kan er natuurlijk een belletje aan wagen. overigens is die iets ouder dan 3 jaar, zit ik me net te bedenken
 

HaZee

  • #7
Vrij001 schreef:
(...) Print al in me handen gehad, ik zie veel condensatoren, een paar relais, een opampje, weerstanden, een ic. Tja wat kan er stuk aan zijn??? :?: Lastig om het allemaal door te meten. Een nieuwe print kost me in Nederland 150,00 en dan moet die nog ingeprogrammeerd worden ook.Iemand die de gouden tip heeft of iemand die een tweedehands print weet?? (...)
Beetje laat voor originele TS, maar meestal is het IC-tje met het opschrift LNK304GN (of -PN) en 7 pootjes in zo'n geval stuk samen met een veiligheidsweerstand. Als je die beiden vervangt doet hij het weer voor onder een tientje!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu