Atag A244C slaat niet aan ondanks warmte vraag

Erik D

  • #1
Mijn 3 jaar oude CV ketel, een Atag A244C, icm met een Atag One kamerthermostaat slaat de laatste tijd geregeld niet aan. De thermostaat vraagt om warmte maar ik wordt 's ochtends toch wakker in een huis waar het 12 graden is :(

De ketel staat niet in storing, op mn thermostaat geeft op het display aan dat er warmte behoefte is maar toch lijkt de cv ketel hier helemaal niet op te reageren.
De Atag One thermostaat wordt gevoed vanuit de cv ketel maar de communicatie tussen ketel en thermostaat is draadloos.

De enige oplossing om weer warmte te krijgen is de stekker er uit. De ketel springt dan in een ontluchtingsprogramma (standaard bij herstart) en begint daarna vrolijk mijn huis te verwarmen

Deze problemen heb ik tijdens de 1e 2 jaar ook wel een paar keer gehad maar nu de garantie verlopen is gebeurt het zeker 1x per week. De thermostaat is al een keer onder garantie vervangen. Ik heb geen goed gevoel bij die Atag One thermostaat.

Het lastige is dat het probleem niet te reproduceren is. Ik kan wel een monteur bellen maar ik ben bang dat hij de ketel "ok" vind en vervolgens vertrekt en ik weer in de kou zit.
(Dit gebeurde ook bij de thermostaat. Ze zijn een paar keer langs geweest, omdat men niks vinden kon hebben ze uiteindelijk de thermostaat en module in de ketel maar vervangen. Nu en nieuw stookseizoen en nieuwe shit)

Heeft iemand iets gelijkends meegemaakt? Ik lees over problemen met de driewegklep, maar de ketel maakt helemaal geen geluid. WW en CV functioneren prima. Ik neig toch naar een thermostaat issue.

Ik heb na een storing al een keer de Atag One thermostaat los gehaald, accu eruit en weer opgehangen. De thermostaat herstart zich maar toch blijft de ketel in rust.
De thermostaat geeft rechts onder aan dat de ingestelde temperatuur 18 graden zou moeten zijn maar toch is het maar 14. Ook het 'rode lampje' ketel in bedrijf licht niet op.


Wie helpt? :)
 

Panic

  • #3
Zoals je al zei, driewegklep even uitwisselen voor een nieuwe is ook mijn eerste gedachte.
 

HarryF

  • #4
Dag Eric,

Ik ervaar precies dezelfde problemen en heb ook een atagone. Heb je uiteindelijk een structurele oplossing gevonden?

Groeten Harry
 

MichielZ

  • #5
Hebben jullie al een oplossing gevonden? @HarryF? Heb precies hetzelfde probleem.
 

HarryF

  • #6
Nee helaas, alleen ketel uit en aan helpt. Iedere 8 a 9 dagen moet dat gebeuren. Dit ga ik denk ik maar automatiseren met een slimme stekker en home assistant.
 

Nannep

  • #7
is er ook een buitenvoeler gemonteerd op je ketel? zo ja klopt de temperatuur die word aangegeven mocht er geen buitenvoeler zijn zou ik de bcu module vervangen deze communiceert tussen de ketel en thermostaat willen wel eens stuk gaan zitten bij de A244 gemonteerd achter de lmu
 

HarryF

  • #8
Dag Nannep,
Dank voor je reactie!
Er zit geen buitenvoeler gemonteerd. Ik heb een Atag E325EC ketel. Deze zal ook een bcu module hebben denk ik?

Grt Harry
 

Nannep

  • #9
Hoi Harry dat is correct dit type werkt ook in samenwerking met een bcu module zit op dezelfde plaats gemonteerd als bij de A244
 

HarryF

  • #10
Bedankt dan ga ik me daar eens in verdiepen.
Zou het kunnen dat een wifi zender stoort op de communicatie of kent de bcu een heel ander frequentie gebied?
 

Nannep

  • #11
De bcu is bedraad en werkt niet met een draadloos signaal hij zet de informatie vanuit de thermostaat om naar een modulerend signaal waar de cv ketel iets mee kan
 

HarryF

  • #12
Ah ik dacht dat ik dat gelezen had.
Prima

Grt Harry
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu