Apparaat met twee snoeren verbinden met 1 snoer

PetraC.

  • #1
Hallo,

Wij hebben onlangs onze oude, 1-snoerige, fontein vervangen door een fontein met 2 aparte snoeren voor pomp en lampjes. Voor de oude fontein is het snoer onder de bestrating doorgelegd en zo door een gat in de muur binnen in het stopcontact gestopt. Wij vragen ons af of het mogelijk is om deze nieuwe fontein (die dus 2 stekkers heeft) te verbinden met dit ene snoer dat naar binnen gaat. De vraag gaat echter nog verder, als dit kan.. is het dan ook mogelijk om deze zo te verbinden dat het pompje en de lampjes afzonderlijk van elkaar aangezet kunnen worden (met bijv klik-aan-klik-uit systeem).

Ik ben benieuwd naar jullie ideeen!

Groet,
Petra
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kunt een waterdichte lasdoos plaatsen bij de fontein waarin je alles met elkaar verbindt. Als deze groot genoeg is, kun je daar bovendien die slimme schakelaars in kwijt.
 
  • Like
Waarderingen: PetraC.

PetraC.

  • #3
Hoi Impie,

Weet je toevallig ook hoe ik de snoeren moet verbinden? Ben aardig handig (al zeg ik het zelf :P). Mijn oorspronkelijke idee was om het snoer wat op de grond ligt met een lasklemmetje op te splitsen naar 2 contactpunten waar ik de stekkers dan (met klik aan/uit systeem) in kan doen.. Ik weet alleen niet of dat technisch gezien kan en of ik de boel dan niet om zeep help.

Ik ben benieuwd naar je input!
 

Freakie

  • #4
Je koopt een geschikte slimme schakeling. De voeding is dan wat er vanuit de muur komt (mag overigens niet zo maar dit is een ander verhaal). Dit is de voeding voor de slimme schakeling.

Vervolgens pomp aan uitgaande 1, lampjes aan uitgaande 2. Hier kan je tot 3000 watt mee schakelen.

Benoem bewust de 3000 watt, als je namelijk goed zoekt vindt je direct wat je nodig heb bij het door jou genoemde merk.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: PetraC.

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
De stekkers zul je eraf moeten knippen om alles waterbestendig te krijgen. Dan kun je het zo aansluiten. Bij voorkeur de kabels overigens vanaf onder de lasdoos invoeren, dan kan er geen regen inlopen.

fontein.png
 
  • Like
Waarderingen: PetraC.

PetraC.

  • #6
Ah super bedankt beiden voor jullie hulp!! Hier kan ik wat mee. :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu