Agpo Kethel besturing SVRDT22

Debra

  • #1
Beste mensen,

Ik heb een stadsverwarmingsunit, waarvan het zeer lang duurt voor de verwarmingen (CV) warm worden. Volgens mij komt dit omdat de stadsverwarmingsunit de eerste 5 minuten sowieso niets doet, en daarna heel langzaam warm water in het CV systeem brengt. Het duurt echt eindeloos voor de verwarmingen goed warm worden. De aanvoer van de stadsverwarming zelf is steeds goed heet. 85-90C°.

Het ventiel van de stadsverwarming wordt bestuurd met een AGPO kastje, met typenummer SVRDT22 (versie 1.1/h13). Dit kastje lijkt het ventiel maar heel langzaam en steeds eventjes open te sturen.

Mijn vraag is of ik het opwarmen van de verwarming kan versnellen. Zo zit er op de Agpo unit een potmetertje, waarvan niet duidelijk is wat de functie is. Geeft dit een versnelling/vertraging van het opwarmproces? Weet iemand een andere manier om het Agpo kastje te bewegen het ventiel van de stadsverwarming te openen zodra de kamerthermostaat zegt dat dat nodig is?

Dank en groeten,

Debra
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Waarschijnlijk is dat een thermische stelmotor, deze hebben een omlooptijd van ca 180seconden, dat mag voor verwarming niets uitmaken, die 3 minuten merk je normaal niet in sneller of trager opwarmen.

Maak eens foto-tjes van de opstelling.
 

Debra

  • #3
Dank voor het antwoord.

De unit circuleert water door het CV systeem met een pomp, en brengt daar met een ventiel vanuit de aanvoer van de stadsverwarming water in van c. 90°C.

Het ventiel reageert volgens mij heel snel; je hoort hem open en dicht gaan (suizen) terwijl de Agpo unit volgens mij de temperatuur van het CV water heel langzaam probeert te laten stijgen. De Agpo unit heeft hiervoor een extra temperatuurvoeler (NTC).

Het ventiel dat de aanvoer van de stadsverwarming regelt lijkt vrij veel op de knop van een verwarming, alleen kan je hem niet verdraaien en gaat er een draadje naar binnen. Het ventiel heeft een sticker er op waarop 24 volt en 3 watt staat.

Ik vermoed toch dat de Agpo regelunit (SVRDT22) er voor zorgt dat de verwarming heel langzaam opwarmt; zoals gezegd zit er een potmetertje op de regelunit. Als iemand weet wat dat potmetertje doet, hou ik me aanbevolen. Hij staat nu in de middenstand; misschien ga ik er maar eens aan draaien.

Ik denk dat ik wel weet waarom de warmteleverancier wil dat de units zo langzaam opwarmen. De wijk is namelijk uitgelegd voor 6 kW per woning, en ondanks bijplaatsen van allerlei extra mobiele ketels heeft het systeem het op koude dagen moeilijk om de warmtevraag bij te benen als iedereen onder de douche stapt 's morgens. Je kan op het display van de unit zien dat je makkelijk een veelvoud van die 6kW kan genereren.

Foto's is erg lastig; het zit verschrikkelijk dicht op elkaar.
 

Freekcv

  • #4
Gaat het hier om een agpo urs?
 

Debra

  • #5
Ik denk van niet. Het zijn volgens mij scandinavische warmte-units (voor CV en WW) waar later een Agpo kastje (SVRDT22) is opgezet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu