Agpo Ferroli Econpact 225c op Eco of Comfort zetten?

RR05

  • #1
Weet iemand of je nou beter deze CV op eco of comfort kan zetten? Op comfort stand houdt deze blijkbaar het water warm 'warmhoudstand' volgens de handleiding. Dan ga ik er vanuit dat je met eco minder snel warm water hebt.

Onlangs heb ik mijn CV moeten bijvullen; ik dacht dat deze altijd op eco stond maar nu twijfel ik. Ik vraag het vooral omdat deze CV blijkbaar brandgevoelig is en of een bepaalde stand aanbevolen is vanwege deze brandgevoeligheid?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Uit zetten gebeurt is de veiligste stand.
 

RR05

  • #3
Hoi, wat bedoel je precies ik begrijp je niet.
 

Onderhoudtje

  • #4
Eco is wel een klein beetje zuiniger, vooral als je alleen bent en weinig thuis bent. Anders maakt het niet heel veel uit. Wat betreft de veiligheid maakt het weinig uit, het belangrijkste is het goed laten uitvoeren van het onderhoud.

Zins de discussie bij kassa is er wel meer aandacht voor gekomen, zo komen wij bij verschillende partijen elk jaar onderhoud uitvoeren. En veel particulieren hebben de ketel al preventief vervangen.
 

RR05

  • #5
Hoi, bedankt voor je reactie. Ik zal de woningcorporatie eens bellen hoe dat zit met onderhoud. Volgens mij zijn ze toch al een tijdje niet geweest namelijk, zeker langer als een jaar geleden.
Hij gaf daarnet trouwens ook een A1 code aan, geen idee wat het is. Ik dacht ik zet hem terug op Eco, misschien is dat toch beter, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen, ik kom er niet aan uit. Wil natuurlijk niet zomaar instellingen verkeerd gaan zetten met die knopjes op de ketel!

Edit: Had de stekker er uit en weer in gedaan alleen zie ik toch nog de A1 code. Hij staat nu wel ineens op Eco.
 

JeffreyD94

  • #6
Betreft storing; Veelal gloeipen of ionisatiepen in uiterste geval branderautomaat. Bij laatste is het meestal A16. Gewoon even de reset knop indrukken en alles werkt weer...

Snel onderhoud inplannen en probeer desnoods via installateur een nieuwe cv ketel te bietsen als je niet fijn voelt bij deze type ketel door kassa.
 

Onderhoudtje

  • #7
storingscode A1 kan ook een verstopte condensbak zijn, bij het opstarten van de ketel, hoor je dan ook borrelende geluid?

Het is hoe dan ook een goed idee om er iemand bij te halen.
 

RR05

  • #8
Ik heb de CV gereset maar ik heb nu de A16 code. Na nog een keer resetten nog steeds A16.

En inderdaad! Ik hoor borrelend geluid bij reset!
 

Onderhoudtje

  • #9
Dan zit de condensbak inderdaad verstopt, de A16 storing is de branderautomaat die defect is en vervangen dient te worden.
Tijd om een monteur erbij te halen zodat hij de ketel kan repareren en nakijken.
 

RR05

  • #10
OK, bedankt voor de reacties! :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu