Agpo Ferroli Econpact 4 225c ionisatiepen vervangen (of schoonmaken?) ivm A1

Tzunix

  • #1
Hallo,

Complete beginner in de ketels, ik lees me in en begin steeds meer te snappen maar ik heb een oude Agpo Econpact 4 225c hangen, waarop een hoop revisie heeft plaatsgevonden in de loop der tijd, maar die ketel geeft sinds vorige week continu A1 errors (vaak niet op te starten, en als ie een keer start valt hij (als de boel weer warm is, en hij weer bij moet komen, weer uit). Dus heeft vooral opstart isssues bij vlam.

Heb alles gecheckt van gloeiplug (OK) tot condensafvoer (helemaal schoon en vrij), en ik vermoed nu dat de ionisatiepen verouderd/vervuild is. Laatste ding dat daarna resteert is de gasklep etc, maar ik heb niet de spulleboel om daar dingen op te checken, en vervangen daarvan is voor mij dan aanleiding om de hele ketel dan maar te vervangen gezien de kosten (en het feit dan je dan nog steeds een oude ketel hebt). Paar vraagjes, hopelijk kan iemand iets zinnigs zeggen, ik kon er niet veel over vinden :) :

- Pen zit redelijk vast, maar is die (net als de gloeiplug) gewoon door trekken eruit te halen zonder dat het hele verwarmingsblok open moet? Ik zie ook een koperen/messing schroefring aan de buitenkant van de verwarmingsbehuizing (net als bij de gloeiplug), maar weet niet of die straffeloos los te maken is (zie ook vraag over o-ringen later) zonder dat er aan de binnenkant dan dingen naar beneden stuiteren?
- Hoe herken je of vervuiling/veroudering het issue zou kunnen wezen, en is schoonmaken een optie (en hoe dan)?
- Ik zie dat de vervanger wordt geleverd zonder kabeltje, dus bestaande kabeltje hergebruiken lijkt me... hoe is de verbinding tussen die plug en die kabel, is dat een stekkertje of zoiets?
- Ik zie ook dat de vervanger komt met een assortiment o-ringen, is dat ook iets waar ik iets mee moet?

Ik hoop dat de ketel minstens nog een jaartje mee kan, staat op de nominatie te vervangen, maar nu even niet zeg maar.
 

ADDave

  • #2
Ik zou er lekker vanaf blijven als je niet weet wat je aan het doen bent.
Er gebeuren nog genoeg ongelukken met ketels.

Laat het aan een professional over, die zijn ervoor opgeleid.
 
  • Like
Waarderingen: Tzunix

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Agpo ferroli gewoon afblijven, deze ketel heeft een specifieke behandeling nodig anders smelt de branderkamer zo weg!
Dit is geen dhz ketel!
 
  • Like
Waarderingen: Tzunix

Tzunix

  • #4
Mij lijkt vervangen van een redelijk makkelijk toegankelijk onderdeel dat niet direct de branderwerking beinvloed gewoon te doen. Maar misschien vergis ik me. Ik wacht even verdere reacties af, maar een expert is een prima idee natuurlijk. Had vooral gehoopt de kosten even te minimaliseren.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
laat bij deze toestellen altijd iemand met kennis van zaken komen, de wisselaars willen nog wel eens last hebben van doorgebrande pakking of smeltschade met een A1 storing als gevolg
 
  • Like
Waarderingen: Tzunix

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu