Afzuiger badkamer

PaKoYaZz_

  • #1
Mijn al een jaar goed functionerende afzuiger op de badkamer begint te klinken alsof hij het steeds zwaarder heeft met opstarten. Het duurt ook steeds langer voor hij op gang is en hij komt niet eens meer op volle toeren :? . Ik heb al gecheckd of hij misschien aan is gaan lopen maar dat is niet aan de hand. Weet iemand wat er aan de hand zou kunnen zijn ? Frank.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Lagerwerk dat versleten is geeft deze geluiden en zwaar lopen als de motor inbedrijf gezet wordt.

Soms is smeren van de lagers mogelijk maar vaak is het een gesloten systeem.

Vr Gr en scuces ermee
 

PaKoYaZz_

  • #3
Ik heb niet het idee dat het lagerwerk is versleten, ik heb de afzuiger eruit gehaald en hij draait gewoon als een tierelier als ik hem handmatig aandraai. Ik denk toch dat het in de electrische hoek zit, iemand nog suggesties ?
 

Chathanky

  • #4
Een gare condensator mischien.

Het met de hand soepel lopen van de schoepen hoeft niet altijd iets zeggen. Elektrisch aangedreven kan dit heel anders zijn.
 

PaKoYaZz_

  • #5
Een gare condensator, kan ik dat ergens aan zien, hoe ziet die er uit ? Het is wel zo alsof hij bij inschakeling af en toe wel goed aanzet maar dan stopt hij weer en doet het dan daarna helemaal niet meer. Ik heb hem nog helemaal doorgemeten maar alle bedrading is in orde.
 

Fiesiekus

  • #6
Lijkt i.d.d. op een condensatorprobleem. Kan je een beetje meten met een analoge ohm-meter, als je die nog hebt. Anders bij een onderdelenzaak; meten ze 'm in 10 sec. door.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu