Afvoerdroger op riolering aansluiten.

Gwn-damian

  • #1
Ik heb nu een condensdroger van Marynen.
Nu wil ik de droger vervangen omdat het in een klein ongeventileerd hokje staat door een afvoerdroger. Ik heb geen afvoer naar buiten.

Het word soms wel 60 graden in dat hokje waar die staat.

Nu had ik het idee van, kan ik een afvoerdroger ook aansluiten op de riolering waar de wasmachine ook aan zit? Er komt vochtige lucht uit een afvoerdroger, logisch.

Ik woon in een huurwoning, dus een gat in de muur maken is geen oplossing. Ook omdat de ketel recht boven de wasmachine en droger hangt en daar alle leidingen van de ketel lopen.

En een condensdroger duurt me te lang met drogen. Een vriend van me heeft een marynen afvoerdroger die veel ouder is dan die van mij en die is veel sneller. Echter heeft hij de slang via het raam naar buiten wat heel slordig lijkt. Zijn keuken zit aan de voorkant waar iedereen van de flat voorlangs loopt, waar die droger ook staat. Als het aansluiten van een afvoerdroger op de riolering geen probleem moet zijn dan is dit misschien ook een idee voor hem?

Iemand een idee? Kan er weinig over vinden op internet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik neem aan dat het om het afvoeren van lucht gaat en niet van water.
Je hebt vast geen idee wat voor een lucht er in een riool hangt.
Dat is het waarom je weinig op het internet kan vinden. :)
Ik neem aan dat het hokje door een deur kan worden afgesloten. Kan je dat niet op een flinke kier zetten.
 

HansB007

  • #3
Heb je geen raam op de badkamer? Laat er een rond gat in snijden, lijm er een afvoer in en aan de buitenkant zo'n roostertje waar de lucht door naar buiten gaat en niks door naar binnen komt. Het geheel goed vastkitten met siliconenkit...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu