Afschot dakgoot verdwenen

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #21
Hoeveel water blijft er eigenlijk staan in die goot? Op de foto lijkt de hoeveelheid water beperkt. Is het zo erg dat deze ook gaat overlopen? Zo niet dan kunt u ook overwegen om het gewoon zo te laten en een en ander op te lossen wanneer de goot echt versleten is.
 

Complete-leek

  • #22
Beste Mn22,

Het staat als het goed geregend heeft aan de kant van het huis tot net onder de rand van de goot. Het stroomt net niet over zegmaar. Voor de foto had ik de goot schoon gemaakt en water eruit 'geveegd', vandaar.

Bedankt voor jullie suggesties, ik ga kijken wat ik ermee ga doen. Waarsch. gewoon nog een paar jaar aanzien, tot hij echt versleten is en dan iets nieuws, zoals Fiesiekus opmerkt.
 

Pigion

  • #23
Ik zou voorlopig de gootbeugels bij-buigen en zo de goot op redelijk afschot krijgen.
Pigion
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Dat helpt alleen aan de voorkant en daarnaast het risico dat de beugels los gedrukt worden doordat schroeven knappen of uit het hout getrokken worden.
Aan de achterkant van de goot blijft het water gewoon op het huidige niveau staan, het lost dus niets op.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #25

*wgb*
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #26
Zomaar enkele reacties:
Denk dat er weinig anders op zit dan op de plek waar het water blijft staan, een nieuwe aansluiting op de HWA te maken.
Om een hele nieuwe hemelafvoer aan de andere kant te maken, dat is de kant waar de voordeur zit, vind ik eigenlijk nogal een heftige oplossing. Ooit heeft dit toch gewoon gefunctioneerd, lijkt me.
De eerste oplossing lijkt me nog steeds het meest eenvoudige, de hwa verplaatsen.
Dan lijkt een nieuwe HWA toch eenvoudiger
 

Michiel_H

  • #27
Als je de beugels wil verschuiven dan kun je de onderste rij pannen verwijderen. Waarschijnlijk zie je daar de gootbeugelplank zitten, hierop zitten de beugels geschroefd. Je kunt ze dan losschroeven en iets omhoog schuiven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #28
Cmplete-leek schreef:
De metalen dragers zijn in mijn ogen nauwelijks te bereiken om te verhogen/verlagen. Ook niet als ik de dakpannen weg zou halen.
Komt meestal voor, het dakbeschot zit vaak over de beugels heen.
 

Fiesiekus

  • #29
Dat is ook te zien op de derde ( :wink: ) foto in de startpost. Foto van binnenuit genomen, daar zitten de dragers gemonteerd, met het dakbeschot erover heen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #30
Gelukkig dat er nog beantwoorders die het topic goed lezen en de foto's bekijken. :wink:
 

Michiel_H

  • #31
De metalen dragers zijn in mijn ogen nauwelijks te bereiken om te verhogen/verlagen. Ook niet als ik de dakpannen weg zou halen.
Hieruit concludeer ik, als ik het goed lees, dat de TS dit nog niet heeft gedaan.. Ik zou het toch maar eens proberen voordat je gaat denken over een verzakkend schuurtje (terwijl er niet één scheur te zien is in de gevel)... Over goed lezen gesproken.
 

Complete-leek

  • #32
Beste Michiel_H,

Ik had gezien dat de beugels aan de binnenkant onder het dakbeschot zitten, bovenop een balk die op de bovenzijde van de muur gemonteerd is. Ze zijn niet los te draaien/te verstellen. Ze zitten nl. heel dicht onder het spaanplaat, zie foto.

Verder heb ik de beugels iets bijgebogen. Het afschot is nu 3 cm de verkeerde kant uit. Hier ben ik op zich voorlopig tevreden mee.
Het is vooral na een meter of 2 en half vanaf de gevel dat de goot op gaat lopen, bij nader inzien.

In elk geval bedankt voor jullie meedenken. :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu