Aeg wasdroger droogt niet

Klusser Ivo

  • #1
Mijn AEG lavatherm 530 Enr 607.626011 Fnr 024474650 droogt niet goed meer. Als hij start begint de trommel te draaien en de ventilator de blazen. Maar dat stopt meteen weer. Hij probeert nog verschillende malen te starten. Gaat nooit goed. Als het tijd wordt de andere kant op te draaien gaat het wel. Trommel draait en ventilator blaast. UIteindelijk wordt de was droog maar dat duurt meer dan 10 uur (je kan het net zo goed ophangen). Condensopvang is dan gewoon gevuld en pluizenfilter vol. Daar niets raar.

Ik heb de ventilator, leidingen en verwarming schoon gemaakt. De trommel schoon gemaakt en weerstand gemeten. Tussen ribben en controller veel minder dan 1 ohm, tussen trommel en aarde veel minder dan 1 ohm en hoogohmig tussen ribben en trommel. Daar is ook al niks mis mee. Kan ook niet wat hij reageert ook verkeerd als ik een vaste tijd instel ipv droogprogramma.

Dus nu weet ik het niet meer, kan iemand mij helpen? Alvast bedankt
 

Henny

  • #2
Indien de motor met horten en stoten draait, zit er bij dit type machine meestal een (inwendig) slecht kontakt in de programmaschakelaar.

Gezien de (nieuw)prijs van dit onderdeel is het vervangen hiervan niet rendabel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu