AEG Lavatherm 57700 wasdroger droogt steeds slechter

A

Anonymous

Gast
  • #1
We hebben een AEG Lavatherm 57700 oud 5 a 6 jr. Deze droogt steeds slechter. Condensor, condensorafdichtrand, zeef e.d. allemaal schoon. Of warmte van lucht is afgenomen of hij slaat eerder af. Dat kan ik niet bepalen. Lucht is niet superheet maar wel goed warm, kan hand er goed bijhouden met deur open. Ik heb trommel al 2x schoongemaakt met azijn en contactring/borstel al opgeschuurd en iets strakker gezet. Het helpt niet echt of zeer tijdelijk.

Wie heeft nog tips voor ons?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Het kan zijn dat de opneemborstel, deze zit onder het bovenblad en is een soort kwastje wat over de trommel schraapt, vervuild is, even met een schuurpapiertje opruwen en de geleiderband ook. het kan ook zo zijn dat de buitenkant van de trommel slecht contact maakt met aarde, mag op een ohmmeter niet hoger dan ongeveer 500 ohm zijn, anders een 2e aardborstel plaatsen, is los te koop bij de onderdelenzaken.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Witgoedmonteur, er blijkt op de binnenzijde van de trommel en op de 3 vinnen een dunne maar sterk isolerend laagje nte zitten. Een Ohmmeter met twee bananenstekkertje op de trommel gemeten reageert alleen bij flinke druk/iets krassen. DE 3 Vinnen zijn nog veel erger. Ik heb de vinnen eruit en geheel gedemonteerd. Alleen op de kantjes die onder het plastic zaten meten nog door. Azijn , thinner , Jif het helpt nauwelijks. Wat kan dit zijn? Ik moet toch gewoon 0 omh meten op het RVS in de trommel?

DE 500 omh tussen borstel(rand) en aarde heb ik precies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu