AEG T520 Wasdroger droogt niet

Discmanager

  • #1
Hoi,

Op internet veel problemen tegengekomen over de T520 van AEG. Hier op het forum maar 3 topics kunnen vinden met de zoekfunctie.
Hier nog eentje erbij voor het archief. Misschien dat mensen er wat aan hebben....

T520 dus, drieeneenhalfjaar oud, (zeer) intensief gebruikt!

Diagnose van moeder de vrouw, hij droogt niet!

Onderzoek: Na de gebruikelijke schoonmaakacties blijft het probleem bestaan. Wordt ook onvoldoende warm. Achterkant eraf. Hoeveelheid stof en kalk viel mij nog mee na die tijd ;)
Eerst oververhittingsthermostaat doorgemeten, die was goed. Element zelf was ook ok, kwam alleen geen spanning op. Vlotter in de waterbak in orde, schakelaartje van de vlotter was ok. Kom je al gauw op de electronicaprint uit. Nieuwe bestellen was een dikke 170 euro, dus toch maar even verder gekeken...

Er stond geen spanning op het relaiscontact van de verwarming. De aansturing was wel ok. Relais opengebroken, en ja hoor, gewoon een verbrand contact met veel aanslag erop. Het gaat hier om het relais van Tyco, ben het nr even kwijt, maar is het 24V relais met 16A schakelcontact. Even schoongemaakt en voila, hij draaide weer! Toch maar even nieuw relais gehaald bij de plaatselijke electronicaboer voor 3,50euro en hij is weer helemaal toppie!

Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft in de toekomst...


Veel succes met het forum

Gr Peter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dank voor de tip, misschien heeft iemand er wat aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu