AEG Lavatherm 9000 trommel draait niet meer

Bademutze

  • #21
Bij deze drogers waren redelijk wat problemen met de motoren, de permanente magneten kwamen los,en die kwamen tegen de rotor aan.
Bij AEG rekenen ze tegenwoordig een vaste prijs voor deze reparatie, ik meen 129,00 , de motor is dan gratis.
 

Lampje45

  • #22
Dat is toch de vaste prijs voor voorrijden en een bepaalde tijdsduur voor de reparatie?
Als je garantie geeft dan moet men alle kosten dragen.
Nu blijft het zelfs bij falen van de machine, nog steeds een verdienmodel.
Want wat is de inkoopprijs van AEG?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #23
Ik heb de riem los gemaakt van de poelie en dan draait de trommel normaal. De condensator is doorgemeten en is ok.

En dat allemaal met de stekker erin geloven jullie dat zelf.

229,- Euro voor aeg monteur
 

Bademutze

  • #24
In de garantievoorwaarden staat dat je 10 jaar garantie hebt op de motor, ALLEEN de motor, ik heb het ook niet verzonnen.
 

Lampje45

  • #25
Ja, maar dat is nu het punt, ik versta heel wat anders onder garantie, want dat is normaal inclusief de reparatie. Dus gewoon volksverlakkerij.
 

HBH

  • #26
Ik denk dat het weinig zin heeft om te gaan discussiëren over garantie vanuit het standpunt wat de individuele klant eronder verstaat. Voorwaarden worden door de fabrikant bepaald en wanneer men zich benadeeld voelt, kan de rechter worden ingeschakeld.
 
  • Like
Waarderingen: Bademutze

Epidrost

  • #27
Hallo Allemaal, wow een hele boel posts en veel informatie die ik (nog) niet echt begrijp. Ben op google druk aan het zoeken naar alle begrippen die hier langs komen.
Mag ik allereerst iedereen bedanken voor zijn/haar tijd en moeite, heb vroeger op isdn forums ook mijn best gedaan mijn eigen kennis te delen en ben altijd weer blij verrast dat er nog zo veel vriendelijke en kundige mensen willen helpen.
Terug naar het topic:
Na het controleren van de trommel en of er mss een sok in de ventilator zou kunnen zitten heb ik de condensator gecontroleerd. Ik wist niet dat de condensator die je ziet op de foto hier onder niet bij de motor hoort. Mijn excuses voor de ontstane verwarring.

4CD75073-7368-40E3-86A7-28DA7135A95C_1_105_c.jpeg

De condensator had ik door laten meten maar dat was dus niet relevant.
De motor hieronder is nu de volgende mogelijke boosdoener. Het type plaatje, zie foto hieronder, is hetzelfde als in de link die lampje stuurde (https://www.klusidee.nl/Forum/topic/aeg-wasdroger-maakt-lawaai-en-stinkt.136468/#post-828578).

IMG_0982.jpg


Nu ik al zo ver ben (en met de foto's en uitleg in genoemde post) ga ik proberen de motor uit de droger te halen en open te maken. Hopelijk zit het probleem daar in. Ik begrijp dat de motor garantie maar beperkt kosten besparing oplevert dus het is de moeite waard om te proberen.
Nog voor de volledigheid. Als ik de veer van de motor haal dan draait de motor niet makkelijk. Ik denk te begrijpen dat dat ook aan de magneten kan liggen maar dat zie ik dan wel als ik de motor open maak.
De ventilator heb ik van de as afgehaald en is helemaal schoon.
Hopelijk heb ik iedereen beantwoord die geholpen heeft, nogmaals dank.
 

Epidrost

  • #28
De AEG wasdroger doet het weer. De motor vervangen door een nieuwe die door AEG gratis is toegestuurd. Een half uurtje werk en alles doet het weer zoals het hoort. Het was een leuke klus om te doen, de machine laat zich heel makkelijk uit elkaar halen en dankzij dit forum en in het bijzonder dankzij Lampje was het mogelijk om het probleem te achterhalen en op te lossen.
heel veel dank en hopelijk doet onze droger het weer een flink aantal jaren.

E6B54784-7011-4642-8D0A-3334EB0954A5_1_105_c.jpeg

(de nieuwe motor ingebouwd met daaronder de oude motor en de losgeraakte magneten)
 

Lampje45

  • #29
Dat is heel mooi om te horen, bedankt voor de terugkoppeling.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu