AEG wasdroger (Lavatherm 57700)aandrijf band/snaar vervangen

M.Maurer

  • #1
De band van deze droger is geknapt. Nieuwe besteld bij AEG en die zit nu om de trommel. Nu moet het om een aandrijf as met groeven en een wieltje gespannen worden zodat de zaak weer draait. Hier gaat het mis.

Het probleem is dat er teveel speling op de band staat waardoor er geen grip op de trommel is. Volgens mij hoort de motor de band strak te trekken want die beweegt ook een stuk als de droger aanstaat, en daarmee zou de band strakker kunnen komen. Maar dat is maar een klein stukje en voldoet niet om de speling op te heffen.

Wat gaat er mis? Het enige dat ik kan zien is dat die motor 'verstelbaar'
is. Maar je kan hem niet zo zetten dat de band strak is en dan vastmaken. Wie kan mij helpen en een monteurbezoek besparen?
 

W.A. Vijn

  • #2
Doe dus gewoon de snaar om de trommel en de as van de motor. Er zit op de motor ook nog een aandrukrol.

Als je aan de kant van de motor zit druk je die helemaal onder de trommel, dus ik bedoel hiermee dat de veer geheel gespannen moet staan en dan de snaar welke van de andere kant van de trommel afkomt moet je achter de rol om laten lopen.

Dan heb je gerust geen speling meer hoor. Natuurlijk ga ik er van uit dat je wel de juiste polysnaar heb gekocht 1930H7.
Succes
 

M.Maurer

  • #3
Het probleem is alleen dat de motor en de aandrukrol samen bewegen. Als ik de motor naar de trommel toe druk krijg ik de snaar wel strak. Maar zodra ik loslaat trekt de veer de motor weer terug. Ik zie niet hoe ik het vast kan zetten.
 

W.A. Vijn

  • #4
U moet de snaar alleen aan de andere kant van de rol drukken.

Dus er achterom
 

M.Maurer

  • #5
Als ik de snaar links of rechtsom laat lopen blijft de spanning (of eerder het gebrek eraan) gelijk. Die motor moet naar mijn idee versteld worden, maar hoe doe ik dat?
 

M.Maurer

  • #6
Ik ben eruit.

De motor moet tegen de droger gedrukt worden en dán pas de snaar erachter laten lopen. Dan houdt de kracht van de terugkerende motor de snaar strak.

Bedankt voor't advies!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu