AEG lavamat 88730 update met storing c6

Guzzi

  • #1
Hallo,

Wij hebben een wasmachine van AEG , een lavamat 88730 update, PNC91400203800
Na het kiezen van een wasprogramma verschijnd de code C6
deze code is te resetten met de startknop, maar komt na enkele seconden weer terug.

Wie weet wat deze code inhoud en wat hiervoor de oplossing is?

Groet Roger
 

Guzzi

  • #2
Wat jammer dat niemand tot dusver weet wat de storing C6 inhoudt.
De wasmachine geeft een aantal seconden na de programma keuze een C6 storing. Na het indrukken van de start knop verdwijnt de storing en gaat de machine toch lopen. Echter halverwege geeft de machine opnieuw een C6 storing aan. Het spoelen en wasverzachtergedeelte doet het programma niet. Centrifugeren lukt wel. Gisteren ook een C3 storing doordat er water achterin stond.
Wie heeft enig idee wat er aan te doen is?

roger
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het enige dat ik er vanuit de servicedoc van kan zeggen is de daar vermelde (mogelijke) redenen van de C6 storingsmelding:
- Druksensor defect
- Kookveiligheidsschakelaar defect
- Kabel defect

Ik kan zelf niet zeggen of je zoiets zelf kunt repareren, maar in fout code aeg fout code c6 werd over deze C6 storing gezegd:
Witgoedmonteur schreef:
Monteur laten komen, fout is zelf niet te verhelpen.
Overigens duidt de C3 melding inderdaad (o.a.) dat er een lekkage naar de bodemplaat aanwezig is. Dat zou dus een oorzaak kunnen zijn: ergens een lekkage in de machine, waardoor onvoldoende druk...

Verder kan C3 nog betekenen:
- Aqua Controle is geactiveerd (lekkage dus)
- Pompkabel defect
- Pomp onderbroken / kortsluiting
- Niveauschakelaar defect
- Isolatieweerstand van het verhittingselement te klein < 70 K&#8486;

Meer weet ik er niet van.
Controleer in elk geval of er een lekkage te vinden is in één van de interne slangen van de machine!
 

Jacob64

  • #4
Beste mensen ben jaren monteur en zag je vraag voorbij komen,de machine geeft aan c6 zou de koolborstels maar gaan controleren want denk dat die versleten zijn.

groetjes Jacob :D
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Mijn indruk is, dat je in de war bent met een Bauknecht of Whirlpool wasmachine, daar is C6/F6 inderdaad een motorprobleem.

Bij deze AEG met deze PNC (serie EWM3000) wordt voor een C6 bovenstaande uitleg gegeven in de servicedocumentatie.
Een motorstoring, tachogenerator enzovoort wordt bij deze machine aangegeven met C9.

Maar niets belet de TS om de koolborstels te bekijken, het komt wel vaker voor dat een storing een andere foutmelding veroorzaakt dan logischerwijze verwacht zou worden. :wink:

Alleen vermoed (en hoop!) ik dat de machine inmiddels wel gerepareerd zal zijn na 14 dagen.
Anders is de was wel erg hoog opgelopen.
 

Jacob64

  • #6
Hoi Cees als bij een bepaald type Bauknecht C6 wordt aangegeven dan is vaak het verwarmings element kaopt of iets met de verwarming.
Je kan de machine ook uitlezen van aeg zet hem in de service stand
meende voorwas en kort in te drukken te gelijk en dan de machine op bv witte en bonte was te zetten en dan los laten dan geeft hij een code aan bv C39 of iets dergelijks.

Beste Cees nu wat anders heb een aeg 88730 nog maar 5jaar oud gaat meteen voluit centrufugeren op wat voor programma dan ook geeft wel de rest tijd aan maar meer doet hij niet komt ook meteen opgang je schrikt lam hahahah,wel brand de binnen verlichting van de machine en ook als de deur open is gaat hij centrifugeren asls hij op een programma wordt gezet beetje raar,heb aeg gebeld technische afdeling die zegt motor defect of tago maar volgens mij is de motoer niet defect heb jij een idee?

groetjes Jacob :cry:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik ga hier verder geen discussie van maken, want vergelijken van exact in servicedocumentatie staande gegevens met iets wat willekeurig uit het hoofd wordt genoemd heeft weinig zin, ook al ben je monteur.

De witgoedspecialisten hier werken niet voor niets met exacte gegevens, juist om te voorkomen dat er op de gok iets gezegd wordt, en later blijkt dat het bij het betreffende model net even anders was.

Wat betreft je eigen probleem:
  1. Wat je hier doet is "topic kapen" je plaatst je eigen probleem in dat van een ander, en dat is helemaal niet de bedoeling. Voor elk probleem een eigen onderwerp.
  2. Monteurs worden geacht zelf de problemen met witgoed te kunnen oplossen en de daarvoor benodigde kennis en documentatie beschikbaar te hebben. Dit forum is uitsluitend bedoeld voor hulp aan klussers, die reparatiewerk niet als hun beroep uitoefenen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu