AEG lavamat 74520 pompt niet helemaal leeg

Schmidthan

  • #1
Gisteren kreeg ik een foutmelding C2 op het display van onze lavamat 74520. De deur blokkeerde en er bleef water in staan. Nadat ik het water eruit had laten lopen kwamen er 2 muntjes uit de pomp. Probleem opgelost dacht ik...mis dus.

De foutmelding C2 blijft bestaan. Als ik hem op pompen zet zie ik de pomp draaien. Het grootste deel van het water pompt hij gewoon weg maar een deel blijft achter.

De kleine slangetjes heb ik schoongemaakt en in de grote dikke slang van het trommelhuis voel ik geen verstopping. Toch pompt de machine niet helemaal leeg waardoor de stap naar cetrifugeren ook niet gemaakt wordt. Wie weet de oorzaak van dit probleem.

De PNC code van het apparaat is 914 001 405 00 ( waarvoor dient deze code eigenlijk er staat toch ook een serie nummer in?)

b.v.d.
Han
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De PNC code geeft exact aan welk model binnen de serie het over gaat. Van een model (zoals lavamat 74520) bestaan vaak meerdere modellen, soms zelfs wel tientallen, gefabriceerd gedurende meerdere jaren.
Om te zorgen dat het correcte model opgezocht kan worden, vragen we dus altijd om die PNC code bij AEG/Zanussi/Zanker etc.

C2 is ook bij dit model de foutsignalering voor een probleem met de pomp.
Bijvoorbeeld:
- Pomp geblokkeerd
- Pomp loopt te langzaam (pomp defect)
- Slang tussen kuip en pomp verstopt
- Afvoerslang verstopt

Er zou nog iets kunnen zitten in de afvoerslang, of de slang van de kuip naar de pomp. Of de pomp is defect.

Kijk bijv. eens bij Foutmelding C2 op AEG OKO Lavamat 86734 update
 

Schmidthan

  • #3
Vanavond nogmaals alle slangen en pomp nagekeken. De pomp werkt als de beste, slang tussen kuip en pomp is vrij en de slang vanaf de pomp is ook vrij. Zou het kunnen zijn dat de boel op een of andere manier gereset moet worden of dat er nog ergens een sensor zit die het water niveau meet?? Anders toch maar de monteur bellen denk ik. :?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Maak de machine eens schoon met een machinereiniger of soda.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu