Advies m.b.t. meubelverplaatsing bij schilderwerkzaamheden

Sophie

  • #1
Beste mensen,

Ik heb misschien een beetje vreemde vraag, misschien dat iemand mij advies kan geven.

Het pand waarin ik woon wordt gesplitst (d.w.z. juridisch gesplitst). De gemeente stelt veel eisen t.a.v. de appartementen afzonderlijk. In mijn geval betekent dat, dat o.a. al mijn plafonds gerepareerd en daarna gewit moeten worden. Het wordt een enorme toestand.

Aangezien ik veel meubels heb (waaronder kwetsbare, antieke meubels) zit ik er enorm over in hoe dat moet.

Ik neem aan dat de aannemer (offertes lopen nog dus ik weet nog niet welke het wordt) als hij aan het schilderwerk begint, zoveel mogelijk meubels weg wil hebben. Maar het feit ligt er wel dat ik veel meubels heb en beperkt ben in mijn ruimte. Ook vind ik het zelf nog meer overlast geven als ik, naast de andere werkzaamheden in mijn woning, ook nog eens alle meubels zal moeten verplaatsen, van links naar rechts en omgekeerd, van de ene kamer naar de andere en omgekeerd.

Mijn vraag is dan ook of ik kan verlangen dat bepaalde grote meubels (mahonie kasten, dressoir bijvoorbeeld) echt moeten blijven staan. De kleinere dingen zal ik weghalen uiteraard, maar wat kan ik zoal verwachten?

Alle werkzaamheden zullen ongeveer een maand in beslag nemen. En het is nogal wat: het badkamerplafond moet vernieuwd (dat betekent stuc- en tengelwerk eruit), er moeten overal aanpassingen komen in het huis, dus het wordt een enorm werk.

Kan iemand mij vertellen of ik kan verlangen dat bepaalde meubels blijven staan tijdens het schilderen van de plafonds? Heeft iemand ervaringen hiermee?

Alvast hartelijk dank voor advies/tips. Ik zit hier bijzonder over in.

Met vriendelijke groet,


Sophie
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het Klusidee forum is bedoeld voor hulp bij zelf klussen.

En beslist niet om te adviseren bij wat je van een aannemer wel of niet kunt verlangen.
Dit is geen juridisch forum.

Bespreek het gewoon met de aannemer zou ik zeggen.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu