Achterwand keuken schilderen - Welke verf?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Wij willen de achterwand van de keuken (achter kookplaat) schilderen om zo de keuken een strak uiterlijk te laten behouden.

Is dit een goed plan?

Welke verf (verschillende soorten lagen) moet er gebruikt worden ivm. met vuil en vet wat tegen de muur kan spatten en er dus niet mag intrekken?

Alvast bedankt voor de informatie!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hallo Jos,

Wijzelf hebben ook een beschilderde achterwand op multiplex.

Nu al sinds 1996. Tot nu slechts 1 x overgeverfd. Wij vinden het nog steeds heel mooi.

We zijn nu weer aan het verbouwen. (keuken gaat verhuizen naar een andere ruimte) Wij zijn in eerste instantie weer van plan een beschilderde achterwand te nemen, maar willen toch even de tijd nemen voor we dat definitief gaan beslissen.

Even een tip: Zorg ervoor dat achter de kookplaat b.v. een rvs plaat komt (b.v. tussen de wasemkap en het aanrechtblad), want afhankelijk van de grootte van de achterste pitten van het fornuis kun je mogelijk het hout verbranden. (Is bij ons ook gebeurd).

Maar na een nieuwe verfbeurt weer helemaal onzichtbaar. Verder zou ik zelf bij de volgende keer geen multiplex meer nemen, maar me laten adviseren bij de houtkeuze.

Multiplex is namelijk niet echt glad. Maakt voor "vuil en vet" niets uit, maar wel voor het strakke effect. De lak die we hebben gebruikt is heel goed gebleven. Geen vetsporen, geen vuil wat er in is getrokken. Gewoon heel schoon en gaaf. Ik maak de achterwand met alle mogelijke middelen schoon. Ook met Cif.

Maar natuurlijk niet met schuursponsen e.d. De lak is van het merk Sikkens. Het soort lak kan ik zo een twee drie niet noemen. Maar bij verkooppunten waar ze het merk Sikkens verkopen kunnen ze je heel goed adviseren.

Ik kan me niet herinneren dat we een speciaal soort lak hebben moeten bestellen o.d. Ondanks dat het hout niet echt spiegelglad is, vinden we de achterwand nog steeds heel mooi. Misschien door de kleurkeuze. (Het rood wat je op de Chineze kasten aantreft).

Ik hoop dat je wat met deze reactie kunt. In ieder geval veel succes bij jullie keuze.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu