Achterwand keuken geen tegels

TheaB

  • #1
Hallo,

Ik denk er over om de achterwand van de keuken te stucen en te verven in plaats van tegels. Is er iemand die mij kan adviseren wat voor soort verf ik daarvoor kan gebruiken. Het moet natuurlijk afneembaar zijn en niet te gevoelig voor vuil.
 

Fiesiekus

  • #2
Indien u met achterwand bedoelt de wand achter het aanrecht/kookgedeelte zou ik geen muurverf oid aanbrengen. Een "ongebruikte" keukenwand is prima met spachtelputz oid af te werken. Decoratief, van alle kleuren te voorzien en goed schoon te houden, maar niet zo goed schoon als wandtegels.
 

Marsepein

  • #3
Wij willen dit zelf ook, en ons is door de schilder aangegeven om de muurverf eventueel met een matte parketlak af te lakken. Je kunt dan makkelijk afnemen en het is ook nog wat stootvaster.
 

Dingena

  • #4
Vreemd, de meeste parketlakken zullen na verloop van tijd een gele gloed achterlaten, wordt erg lelijk. Zet dan over de muurverf een acrylvernis, dan is er geen probleem.
(Ook de meeste acryl parketlakken worden met de tijd geel)

Laat je hierover bij de verfzaak informeren, er zijn zoveel merken.
Het is dus mogelijk, mits je de juiste combi neemt.

Blijft het feit dat wat Fiesiekus aangeeft, dat ook al is de muur afgewerkt met vernis de muur niet zo goed af te nemen is als met wandtegels.

Ook zijn tegels praktischer met betrekking tot stootvastheid, dit aangezien de vernislaag er toch af gestoten kan worden. Met muurtegels moet je het wel erg gek maken wil je deze beschadigen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Indien je een gladde achterwand wilt, kun je beter kiezen uit een van de vele hard-kunststof achterwanden die er speciaal voor keukens bestaan.

Kijk bij keukencentra, maar ook sommige bouwmarkten verkopen ze.
 

Fiesiekus

  • #6
Dan nog voortbordurend op de ideeën van Kees en Dingena: er bestaan hardglazen platen die speciaal op maat gemaakt worden zdd ze achter het aanrecht/kookdeel geplaatst kunnen worden. Met schroeven bevestigen en dopjes op de schroefkop. De wand zelf kan je, voor plaatsing van glasplaat, in iedere door jou gewenste kleur latexen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu