Aansluiten wasmachine - krijg m niet aangesloten

A

Anonymous

Gast
  • #1
Aansluiten wasmachine !

24-11-2004 12:40

Hallo,

Ik krijg mijn wasm. niet aangesloten . ik heb geprobeert deze aan te sluiten direct in de muur. Helaas krijg geen contact . Zover ik kan zien zitten alle draadjes goed op kleur . Kan iemand me zeggen hoe ze precies bevestigd moeten worden ?
ten tweede heb ik ook geprobeert om dan maar een geaarde stekker op het snoer te bevestigen en daarna een gewoon stopcontact te gebruiken . groe en blauw aan beide kanten en bruin in het midden maar krijg wel een beetje contact omdat het lampje op de wasmachine gaat knipperen maar er gebeurd voor de rest niets. Wat moet of kan ik doen alvorens ik er iemand bij gaat halen?

groetjes Temmy
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Temmy, ik ben blij dat je niet verder bent gegaan, je had wel een klap van het electra kunnen krijgen.......BRUIN in het midden.......LEVENSGEVAARLIJK!!!!!!. In een stekker met randaarde doe je Bruin en Blauw aan de pootjes en Geel-Groen in het midden, maar ik denk dat het beter kunt laten doen door iemand die er wat meer verstand van heeft, kijk ook even de aanluiting na in de machine....Bruin is de fase, Blauw is de nul en Geel-Groen de Randaarde
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Temmy vermeldt niet of die aansluiting ja of nee in een badkamer zit. Zo ja, dan zou er als ik het goed begrepen heb helemaal geen "stopcontact" gebruikt mogen worden maar een waterdichte (trek) schakelaar, nietwaar... Want aansluiten "in de muur" klinkt voor mij alsof er een aansluitdoors zit zonder stopcontact of schakelaar en dat Temmy de draden daar direct op heeft willen bevestigen, voordat de stekker-methode werd geprobeerd.

Ik vind het - moet helaas gezegd worden - het summum van onverstandig met elektra prutsen... en sluit mij daarom bij de vorige spreker volledig aan! Elektra kun je als hobbyist aansluiten - als je weet hoe het moet.

Als je het niet weet - eerst vragen en/of afblijven!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu