3x 220v naar 380v

Aysoory

  • #1
Hi allemaal,

Ik heb een recentelijk een hogedruk friteuse gekocht van België dat op krachtstroom werkt. Nou zie ik dat de stekker er anders uit ziet dan die van Nederland en dat er op het apparaat aangegeven is dat het on 3x220v (40 amp fuse) gaat.

Mijn vraag is kan ik de draden gewoon op een Nederlandse stekker aansluiten en gebruikt maken van de het apparaat of moet er meer gebeuren?

En ik heb al een rode stekker liggen (zie foto) waar 16A opstaat! Is dat dan een probleem?

Alvast bedankt!

Aysoory




 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Kun je nog een foto plaatsen van de aansluiting van de draden in het toestel en het aansluitschema. Ik vermoed dat het is omgebouwd voor een andere netspanning en dus niet zonder meer is aan te sluiten. Beschik je zelf wel over 3 fase en het juiste krachtstroom-stopcontact?
 

Aysoory

  • #3
Dank je Sxnder,

Wat betreft krachtstroom, heb ik een kennis met een garage waar een autobrug, compressor etc zijn aangesloten op krachtstroom.

Ik heb meerdere foto's bijgevoegd van de aansluiting op het toestel en schema, ik hoop dat dit meer duidelijkheid geeft.

Bedankt alvast,






[/list]
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Maar wat is nou precies je bedoeling? Dat het toestel bij je kennis in de garage komt te staan? Om dit toestel te laten werken heb je een zware 3 fase aansluiting nodig. Volgens het plaatje 18,8 Ampère, ofwel 4300 Watt per fase. Getoonde CEE-FORM stekker is dus nog een maatje te klein. Aansluiting zal met tenminste 3×20A afgezekerd moeten zijn.
Verder staat in het schema nog een power input selector vermeld. Kun je die lokaliseren en hoe staat deze ingesteld?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu