Over lewisplaat loopt 220v draad naar stopcontact badkamer?

Mox8

  • #1
Aannemer gaat hier thuis nogal te keer met drie Poolse medewerkers, we vertrouwen het niet, kan iemand zeggen of het volgende mag. . voor het storten van beton op de lewisplaten zien wij dat de aannemer een bestaande electra aansluiting uit de slaapkamer naast de badkamer in de kruipruimte onder de vloer heeft gebruikt om daaruit deze stroomkabel zie foto. Uit de ruimte onder de lewisplaten omhoog te trekken, over de lewisplaat naar de andere kant van de badkamer(alles vastgezet met dotten gips) waar straks links van de wasbak een stopcontact komt .Een tweede draad loopt aan de andere kant omhoog langs de muur, dat wordt ook een stopcontact.

Wij zien nergens een aanleg van electra zoals we dat gewend zijn met buizen en contactdozen. In het midden van de foto zie je de koud en warm water buizen en die daar al liepen van het bad dat is verwijderd, op deze plaats komt een werkblad met een brede wasbak met twee keer een koud/warm kraan.

bij voorbaat dank, wij vertrouwen het niet en willen hulp.

groet Bart



 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Sorry, wij kunnen je hiermee niet helpen.

Wij mogen hier geen werk van derden beoordelen, dit is een Doe-Het -Zelf forum, en helaas heb jij geen Doe het zelf klus.

-Heb je een aardlekschakelaar van maximaal 30mA?
Ja----wcd in badkamer toegestaan
nee--wcd niet toegestaan.

- zit er een centraal aardpunt?
- ook leidingen in wanden en vloeren moeten zich houden aan de zone indeling, in wanden/vloeren loopt de zone tot 7cm diep.

Er zijn wel fora waar ze op dit soort dingen advies kunnen geven(Radar bv.)
Stel iig je aannemer schriftelijk op de hoogte van je bezwaren voordat de boel klaar is zo heb je achteraf als er dingen herstelt moeten worden het alvast vast gelegd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Bel met een bouwkundige of met de gemeentelijke bouw en woning toezicht.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu