Vloerverwarming samen met radiator in badkamer.

Thijsmail

  • #1
Hallo. Ik wil vloerverwarming aanleggen in mijn nieuwe badkamer. Er komt een zwaluwstaartvloer onder te liggen en het oppervlakte is ongeveer 3x3. Dus 9m2 x 5 meter slang per m2 heb ik gelezen. Ik wil deze aansluiten op mijn cv. Er hangt ook een design radiator in de ruimte. Kan ik deze er rechtstreeks op aansluiten of moet er een pomp bij of zo'n RTL klep?

Thijs
 

Niek-bcn

  • #2
Hoi Thijs,

dit kan je doen zonder pomp. Ik heb begrepen dat dit voor lengtes tot circa 40 meter geen probleem is. (Ik heb het in een ander huis zelf ooit zo gehad voor circa 6m2 en werkte prima). Je moet aan het einde van de vloerverwarming voor het terug de leiding ingaat wel een RTL ventiel plaatsen (retourwatertemperatuurbegrenzer) zodat de vloer niet te warm wordt.

Groeten

Niek
 

Thijsmail

  • #3
Niek Dank je wel. Dit RTL ventiel regelt dan zelf wanneer hij open en dicht gaat?
En wat is het voor of nadeel als ik er een vloerverwarmingspomp tussen zet? Tussen de leidingen van de radiator en de vloerverwarming? Of werkt dat niet?

Thijs
 

Niek-bcn

  • #4
Hoi Thijs, ja dat ventiel stel je in op een bepaalde temperatuur, laat zeggen 30 graden. Het water dat door de vloerverwarming gaat koelt af, maar als het dan boven de ingestelde temperatuur komt sluit de ventiel de afvoer af om te voorkomen dat de vloer te warm wordt.

Ik heb begrepen dat een extra pomp alleen bij grotere oppervlaktes, gebruik als hoofdverwarming en meerdere ruimtes noodzakelijk is.

Ik zou je niet kunnen zeggen wat de voordelen van een pomp kunnen zijn indien je dit doet voor de door jou beschreven situatie. Misschien dat andere hier raad weten.

Nadelen zijn iig onder andere duurder en gecompliceerder in aanleg.
 

Thijsmail

  • #5
Dank je. Ik heb even gezocht en het lijkt op een normale knop voor een radiator. Zijn de temperaturen hierbij vooraf ingesteld? Dus stand 1 is 10 graden stand 2 is 20? En deze komt in de retour leiding?
Ik zag er namelijk 1 op marktpl.staan.
Thijs
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Let op bij gebruik RTL ventiel! Wij maken vaak mee dat men een vloerverwarming aansluit via een RTL ventiel en nadien de vloerverwarming onafhankelijk wil laten werken van de radiator. Dat gaat natuurlijk niet, want als de radiator dicht staat zal de vloerverwarming ook niet werken.
Daarom passen wij nooit een RTL ventiel toe.
 

Thijsmail

  • #7
Inderdaad. Als het op deze manier aangesloten word zullen ze samen moeten werken. Dat is ook de bedoeling. De vloerverwarming dichtdraaien kan natuurlijk wel toch?

Hoe sluit u het dan liever aan in zo'n kleine ruimte?

Thijs
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #8
Wij passen (als professioneel bedrijf in vloerverwarming) alleen maar verdelers toe, ook bij kleinere oppervlakken, nooit een RTL ventiel.
Of je moet denken aan elektrische vloerverwarming!!
Bij 8M2 ben in incl. een klokthermostaat (waarmee je alles mooi kunt regelen) tussen de 300 en 350 euro kwijt. Matje leg je direct onder de tegels, warmt snel op en met goed ingestelde thermostaat is het verbruik binnen de perken te houden.
 

Thijsmail

  • #9
Ok.
En als ik de buis voor de vloerverwarming zelf wil leggen (er ligt nu een zwaluwstaartvloer over houten balken) Hoe kan ik deze dan vast maken aan de zwaluwstaartvloer? Door er eerst betongaas over te leggen?

Thijs
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu