Miele w808 Novotronic doet helemaal niets meer.....

Flujas

  • #1
Hallo,

Na jarelange superdienst, heeft mijn Miele Novotronic W808 het begeven.
Wellicht is het probleem onstaan omdat er teveel gewicht is geplaast in de trommel. Alvorens sloegen eerst alle stoppen in de meterkast, nadat ik deze weer heb ingeschakeld doet de machine helemaal niets meer. Kan iemand mij verder helpen? Mijn dank is groot, ik wil geen afscheid gaan nemen van deze super machine. Groet. Jos.
 

HarryO

  • #2
Controleer eerst het verwarmings element en het netfilter op sluiting.
Netfilter is het onderdeel wat als eerste 230V krijgt en nvvt spontaan kan barsten. Zit meestal in een ronde bus met 3 of 5 draden of 2 klemmen. (Op je schema Z1) Schema zit aan de binnenzijde van het front in een plastic zakje.
Element doormeten op (aard)sluiting.
 

Flujas

  • #3
Hoi HarryO, bedankt voor je snelle reactie, wat bedoel je precies met schema Z1 ? kan ik dit ergens dowloaden of bekijken ? Ik hoor graag van je. Gr. Jos
 

Flujas

  • #4
Hoi HarrO, ik heb het gevonden, ben te ongeduldig !
 

Flujas

  • #5
Hoi, waar kan ik het verwarmingselement precies vinden om dit door te meten. Het netfilter geeft namelijk geen sluiting aan, en is daarbij ook niet gebarsten. Gr. Jos
 

Flujas

  • #6
Zojuist, alles doorgemeten, netfilter is prima in orde. De spanning komt zelfs tot aan het relais (grote bruine relais miele nr 4028380). deze wordt helaas niet bekrachtigd. Als ik deze handmatig bekrachtig, wordt het verw. Element warm. Hij wordt dus blijkbaar niet geactiveerd. Wie kan mij verder helpen.

Alvast bedankt...

Gr. Jos
 

HarryO

  • #7
Het relais word aangestuurd vanuit de klok en door een thermostaat.
Ik heb geen schema en kan je niet vertellen hoe dit aangesloten is.
Normaal bij Miele W800 serie:
Als het water het juiste nivo heeft (B1) en de klok contacten voor het verwarmen gesloten zijn (in dit geval elektronische klok 2N1)) dan stuurt het elektronica module (1N1) het relais (K1) aan.
Als de thermostaat (R30) de ingestelde water temperatuur meet word het relais weer spanningsvrij en gaat de verwarming (R1) dus weer uit.
Controleer of het relais aangestuurd word (meet de spanning op de spoel) en of de thermostaat een bepaalde Ohmse weerstand waarde heeft.
Gooi dan een gieter heet water in de machine, de waarde van de thermostaat moet veranderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu