Miele Novotronic W808 met schrapend geluid

Koenrs

  • #1
Onze miele begint tijdens het centrifugeren een schrapend geluid te maken. Niet constant het is vooral bij de eerte keer opstarten voor het centrifugeren. Ook is het geen extreem hard of hoog geluid. Zelf dacht ik aan het doorspinnen van de V-snaar. Ik heb hem even open gemaakt en naar de V-snaar gekeken nou staat die vrij strak alleen zit tie aan de trommelzijde niet precies in het midden van het loopgebied van de snaar. Iemand enig idee? snaar strakker zetten?
 

Koenrs

  • #2
Net nog even aandachtig bekeken en aantal dingen uitgeprobeerd. Nu ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor het centrifugeren start en nog even tijdens het centrifugeren doorgaat. Mijn idee is dus dat het de waterpomp is die op die momenten het water weg moet pompen kan dit? En zijn deze nog relatief makelijk via internet verkrijgbaar en te vervangen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer eerst de koolborstels voor u iets anders gaat doen, vervang ze als ze minder dan 15 mm lang zijn.
 

Koenrs

  • #4
Dit heb ik nog niet gecontroleerd. Maar ik ben er wel achter dat het de afvoerpomp is. Dit door alleen de pomp aan en uit te zetten met de stand pompen op de wasmichine. Nu heb ik hem ingesmeerd met vet/smeer en nu is het geluid weg. Of het probleem nu ook opgelost is of weer terug komt is natuurlijk maar de vraag. Ik heb ook geprobeerd het motortje eraf te halen dit gaat echter niet zo makkelijk als het lijkt. Ik krijg hem helemaal los hij blijft dan alleen nog hangen aan het schoepje in het pluizenfilter hoe je deze van de as af krijgt is mij onduidelijk. Dit zou ik graag nog willen weten voor als het probleem terug komt dan kan ik gewoon het pompje vervangen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als het de pomp is die dat lawaai veroorzaakt moet de pomp vervangen worden, het vet helpt maar een paar keer.
 

Koenrs

  • #6
Klopt dit was inderdaad ook mijn idee. Ik heb de betreffende pomp al gevonden op internet. Echter toen ik aan het sleutelen was kreeg ik de pomp niet geheel los. Het leek heel makkelijk te gaan rood schuifje opzij gehele pomp 1/8ste slag draaien en los. Alleen blijft de pomp dan aan het schoepje hangen achterin de pluizenfilter. Het schoepje is te zien op deze foto: Mijn vraag is dus hoe krijg ik die los inprincipe kan ik dan zelf indien nodig de volgende keer de pomp vervangen.
 

Johnie

  • #7
Gewoon naar achter trekken als hij uit de slobgaten los is zit geklemd met rubber
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu