Miele w808, wasverzachter loopt niet door

Robbie63

  • #1
Van mijn Miele w808, loopt de wasverzachter 9 van de 10 keer niet door tijdens de laatste spoelbeurt. Ik heb de lade al helemaal schoongemaakt, het magneetventiel laten nakijken en dit werk ook nog. De monteur kon verder ook niet zeggen wat het probleem was (waarschijnlijk de aansturing). In de gebruiksaanwijzing lees ik dat de wasverzachter niet wordt toegevoegd als de lade tijdens de laatste spoeldoorgang wordt geopend. Hieruit zou ik kunnen concluderen dat er een schakelaar aanwezig is die detecteert of de lade open is. Kan iemand mij vertellen of dit klopt en waar deze zit en het zou kunnen zijn dat deze schakelaar niet werkt, of iemand anders nog een idee wat het zou kunnen zijn?
 

Robbie63

  • #2
Ik heb het idee dat de machine 3 keer moet naspoelen waarbij de eerste keer het water door het hoofdwasbakje loopt, de tweede keer door het voorwasbakje loopt en de derde keer door het wasverzachterbakje loopt. Maar de machine spoelt maar 2 keer na. Weet iemand misschien of dit eenvoudig te verhelpen is?
 

Meeuwen

  • #3
Mijn vraag is: Is het probleem bij U opgelost, want ik heb hetzelfde probleem. Alles is schoongemaakt, alle slangen zijn doorgespoeld. Er komt wel water in het bakje bij de wasverzachter, maar het loopt niet door.
Wat was de oplossing bij U?

gerrit
 

Robbie63

  • #4
Ik las dat bij U wel water in het bakje loopt maar dat dit in dit bakje blijft staan.Het lijkt erop dat de vlotter dan niet meer goed werkt. als het waterniveau in het bakje omhoog gaat en op een bepaalde hoogte komt opent de vlotter en laat het hele bakje in de machine leegstromen. Bij mij was het zo dat geen water in het bakje liep en ik miste de spoelgang van de wasverzachter. Helaas lag het niet aan de 3 wegklep, maar waarschijnlijk aan de besturing omdat de klep geen signaal kreeg. Ik heb daarom maar ook een nieuwe machine gekocht
 

Meeuwen

  • #5
Bedankt voor het vlotte antwoord. Ik ga een en ander nog eens proberen
 

Robbie63

  • #6
Wat U wel kunt proberen om te kijken of de vlotter werkt, is de waslade eruit halen deze horizontaal neerzetten en er water ingieten. Als de vlotter niet werkt zal het bakje niet leeglopen en moet het daarin gezocht worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu