Bosch aquanoom 1400 centrifugeert niet

Markf

  • #1
Beste,

mijn Bosch Auqanoom centrifugeert ook niet. hij heeft dezelfde klachten. Nu lees ik zaken over koolborstels en verstopte afvoerslangen, echter ben een ware leek op dit gebied. Kan iemand mij uitleggen welke handelingen ik moet verrichten om mogelijk dit probleem op te lossen?

Zou heel fijn zijn als iemand me kon helpen want kan na deze dure december maand niet zo veel meer hebben :)

Hartelijk dank,

groet, Mark
 

Adrie327

  • #2
Het is eigenlijk vrij simpel, als je er de tijd maar voor neemt.
Als je bovenkant en achterkant losgeschroeft (2 maten Torkschroeven) heb zie je motor al zitten, die moet eruit.
Zelf heb ik de machine (voorzichtig) schuin tegen de muur gezet om prettiger te kunnen werken en een looplamp in de machine gelegd voor beter licht.
De motor zit met 2 bouten (10 mm) vast, zodra je deze verwijderd heb kan je de motor naar je toe schuiven, ik heb eerst voorzichtig met een grote schroevendraaier moeten wrikken om hem los te krijgen.
Als de motor los is kan je de bedrading (1 aardedraad + 1 stekkerblok) losmaken. De motor kun je nu uit de machine halen.
De koolborstels zitten aan 2 zijden van de motoras (met een schuifcontactje aan een stroomdraadje) deze moet je losmaken je kunt dan het koperen plaatje losschuiven en de koolborstel eruit trekken, let goed op hoe de schuine kant van de koolborstel zit (de nieuwe moet op dezelfde manier bevestigd worden)
De nieuwe koolborstels exact terugplaatsen zoals de oude zaten (schuine kant) de veer voorzichtig indrukken en het koperen plaatje weer vastschuiven. de rest spreekt voor zich.
Het is een klusje van misschien totaal een uurtje maar neem de tijd en zorg dat je prettig kunt werken door de machine schuin te plaatsen. trek natuurlijk als eerste de stekken eruit en haal de waterdruk eraf.
Toen ik klaar was heb ik de machine eerste laten centrifugeren, dat duurt maar 11 minuten. Je kunt dan kijken of de machine weer op toeren komt.
veel succes,
Adrie van der Hoek.
 

Markf

  • #3
Beste adrie,

dank je wel. Ik ga de koolborstels halen, de benodigde spullen verzamelen en een poging wagen. Nogmaals bedankt voor je uitgebreide uitleg

groet, Mark
 

Adrie327

  • #4
Geen dank hoor, graag gedaan.
De reparatie heeft mij 12,50 euro gekost en wat vrije tijd. De eerste keer was best een heel gedoe omdat ik de motor niet los kreeg en niet veel kracht drufde te zetten met de schroevendraaier.
Met met kalmte en voorzichtigheid gaat het best lukken. Rustig afwisselen tijdens het wrikken met de breedste schroevendraaier die je hebt, neem de tijd.
 

Markf

  • #5
Beste adrie,

ik heb net de handyman gebeld en zij hebben koolborstels voor deze wasmachine voor 50 euro. Welke heb jij gebruikt en waar heb je die gehaald?

alvast bedankt

groet, Mark
 

Adrie327

  • #6
Ik heb deze in Lisse bij de ******** gekocht, het zullen niet de originele zijn maar ach, als hij daar wee een paar jaar mee vooruit kan maakt dat mij niet veel uit.
Ik had op Internet gezien dat de originelen een stuk duurder zijn.
 

Martien 59

  • #7
Markf je kan het beste de orginele koolborstels kopen
die gaan langer mee en de motor ook
geen rommel er in zetten zoals andere doen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu