Bosch Aquanoom 1400 centrifuge

Sg1

  • #1
Hallo allemaal,

Wij ondervinden momenteel problemen met het centrifigeren van de was. Onze Bosch aquanoom 1400 (E-nr. WFO2860NL) komt niet op toeren waardoor de was er zeiknat uitkomt. Koolborstels heb ik ondertussen vervangen maar probleem is nog steeds aanwezig. (Oude koolborstels waren zo'n 2,5 a 3 cm. lang dus eigenlijk nog niet aan vervanging toe).
Oude koolborstels zijn ook even lang en dus evenredig versleten. Overigens heb ik de koolborstels er hetzelfde ingedaan zoals ze eruit zijn gekomen dus dat kan het probleem ook niet zijn.

De machine pompt water goed af, ik zie de pomp ook draaien. Als de machine klaar is en ik tap het laatste beetje water via het slangetje af, komt er nog zo'n 300 ml water uit. Neem aan dat er altijd wel wat water in blijft zitten. Wanneer de machine volledig vrij van water is en in centrifugeer weer dan heb ik hetzelfde probleem. Machine komt niet op toeren. Hij probeert het wel maar houdt vervolgens in. De ene keer wat onrustiger dan de andere keer. De machine staat waterpas. Kan hem ook niet heen en weer wiebelen als ik hem op de hoekpunten vasthoud.

Ik heb ook geprobeerd om te centrifugeren met het slangetje van de pressostaat af, maar ook dat maakt niets uit. Als ik op het slangetje blaas naar de pressostaat toe dan hoor ik een klik. Neem aan dat dat ok is.
Centrifugeren zonder was geeft hetzelfde probleem. Machine wil niet op toeren komen. Als ik op lagere toerentallen centrifugeer komt hij ook niet op toeren. Ik heb verschillende slangen doorgeblazen/schoongemaakt maar merkte dat deze niet verstopt of vies waren.

Weet iemand of er een sensor in de machine zit die checkt of de machine teveel uit balans raakt? Waar zit die sensor en hoe ziet deze eruit? Zou het wellicht ook kunnen dat de veren of de dempers aan vervanging toe zijn aangezien het lijkt alsof ik tegen een beveiliging aanloop.

Hopelijk dat iemand mij van wat tips kan voorzien.

Bedankt!

Gr.

Sander
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Mogelijk dat de motor defect is of dat er een component op de printplaat is doorgebrand of losgebrand.
Kijk ook even of de tachospoel op het einde van de motor nog wel op z'n plaats zit, die hoort rond de as te zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu