Bosch Aquanoom 1400 stopt middenin een programma.

Lizzy78

  • #1
Hallo,
Onze Bosch aquanoom 1400 stopt middenin een programma en pompt dan water af en slaat op 0. De cijfers op het display gaan uit. Maakt niet uit middenin welke programma de machine op dat moment zit. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen?
 

HarryO

  • #2
Aquanoom 1400 is geen tye nummer. Graag het E nummer (staat in de deur/deur rand)
 

Lizzy78

  • #3
Hoi,
Het nummer is WF02861NL/01FD8304701066.
Nu slaat de machine gelijk op afpompen ongeacht welk programma ik aanzet. Zonder ook de start knop in te hebben gedrukt. Zodra ik de timer op iets zet slaat hij op afpompen en wordt het display zwart. Ik heb ook het idee dat de machine niet verwarmd maar kan dit nu moeilijk controleren.
Alvast bedankt voor het meedenken.
mvg Lizzy
 

HarryO

  • #4
Het zou de deur schakelaar kunen zijn.
Als de machine aan staat word deze dan wel vergrendeld?
Trek/druk/wring eens aan de deur, reageert het display hier op?
 

Lizzy78

  • #5
Hoi,
Ik heb dit geprobeerd en de deur vergrendeld zich en wanneer ik de timer op 30 zet begint het water in te stromen en dan trek ik aan de deur maar hier reageert de timer niet op. Na ongeveer 1 minuut pompt de machine het water weg en slaat uit. zet ik de timer op bijv. 40 dan slaat de machine gelijk uit en dan stroomt er niet eens water in maar slaat gelijk op pompen zonder dat ik hem aanzet.
Gisteren kon hij nog een wasje draaien maar nu slaat hij echt gelijk op pompen behalve op 30 graden dan stroomt er nog wel wat water in en draait de machine een paar keer maar dan is het over.
mvg Lizzy
 

Arno5201

  • #6
Hoi Lizzy,

Mogelijk is er ergens een lekage opgetreden, waneer dit het geval is slaat een wasmachine vrijwel gelijk in de afpompfase probeer de wasmachine even voorover te houden zodat het water wat er evt in zou kunnen zitten er uit loopt, of laat hem zo enkele uren staan zodat de bodemplaat goed droog word, probeer daarna een program te draaien. gaat ie weer in storing lokaliseer dan de lekage
 

Lizzy78

  • #7
Hoi,
er komt geen water uit wanneer ik hem kantel. Wel komt er water uit de dop onder voorop de machine. Niet de dop van het slangetje maar die voor het rad zit. hoort hier water uit te komen? nu heb ik hem leeg en nog slaat hij uit. Ik laat hem anders wel even goed drogen en probeer het dan nog eens.
 

HarryO

  • #8
De dop die jij bedoelt is het filter van de pomp.
Hier staat normaal water in. Voor het loshalen hiervan haal je eerst het dopje van het slangetje, er loopt dan een (paar) liter water uit de machine.

Heb niet echt een idee wat het kan zijn.
- Controleer het verwarmings element, moet tussen de 20 en 40 Ohm zijn.
- Controleer de koolborstels van de motor, indien < 15 mm deze op voorhand vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu