Keramisch / inductie

_Sandra_

  • #1
Stel ik meteen mijn laatste vraag ook maar...

wat kiezen we.... keramisch of inductie?? We kunnen niet op gas gaan koken trouwens, dat valt af. Reden laat ik even hierbuiten.

Keramisch is langzaam, koelt langzaam weer af, plaat blijft heet.
Inductie kookt toch als gas? De ene keukenzaak zegt van wel, de ander van niet. Je zou toch bij het verminderen van temperatuur, het meteen merken in de pan?? En de plaat wordt toch niet heet omdat de warmte niet in de plaat maar in de pan wordt opgewekt?

Ik weet ook dat er een flink verschil in prijs zit.

Groet
sandra
 

Eye_in_the_Sky

  • #2
Ik ben van gas overgestapt op inductie en ik zou inductie aanraden.
Het warmt net zo snel op als gas en koelt ook net zo snel af.
De plaat wordt wel warm van het contact met de pan maar niet heet zoals bij keramisch.
Inductie kookt bijna hetzelfde als gas, je kunt alleen niet de pan in de vlam draaien, als je de pan optilt dan schakelt de pit even uit.

Het enige nadeel is dat je al je pannen weg kan gooien en dat nog niet elke pan voor inductie is geschikt. De pannen zijn iets duurder.
 

_Sandra_

  • #3
Wordt dat wat ik weet bevestigd. Inductie kost wel iets meer stroom zeiden ze?

groet en bedankt
sandra
 

Toon

  • #4
Lijkt me niet. De plaat zelf is duurder.
 

Eye_in_the_Sky

  • #5
De plaat is duurder. Maar het rendement van een inductieplaat lijkt me beter. Je verwarmt direct de panbodem en niet eerst een glazen plaat eronder.
 

_Sandra_

  • #6
Bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu