Vocht uit badkamer die door vloer trekt en schimmel

Capriolo

  • #1
Hallo beste mensen,

Een tijd geleden heb ik een oude boerderij gekocht in Oostenrijk en ondertussen zijn er al heel veel problemen boven water gekomen, het volgende probleem dat moet worden opgelost is de badkamer.

Onze badkamer is een vrij kleine badkamer, met een douche toilet en wastafel, muren en vloeren zijn betegeld met tegels.
Deze badkamer is nu een 2 maanden in gebruik en daarvoor werd deze niet gebruikt.
Er is geen afzuig systeem of luchtgaten in de badkamer.

Het probleem is vocht, de dampen die bij het douchen in de badkamer hangen komen tegen de koude muur, wordt weer water en dit druipt naar beneden op de vloer, de vloer is helaas vochtdoorlatend, er is al redelijk wat schimmel op het plafond en de muur een verdieping lager.

Nu ga ik als eerste deze week een ventilator inbouwen, dat zal al wat helpen denk ik, maar is er iets te doen aan die vochtdoorlatende vloer. Het is maar een tijdelijke badkamer, over een tijdje wordt deze toch in zijn geheel afgebroken, dus het hoofd zeker niet mooi te zijn, als het maar doeltreffend is.

Bedankt,

Cor

Zie voor meer informatie over het genoemde huis Probleem met lekkende vloer / plafond van beton
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dunne laag beton eroverhaan storten?
Ik kan mij uit een ander topic iets herinneren over vloeibare latex of is dat al op? :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zonder goede ventilatie is iedere cent die erin gestopt wordt een weggegooide.
Als noodoplossing zou een douchebak kunnen, het moet dan wel passen met de afvoer, de rand goed afkitten.
Zelf een polyesther vloer in maken kan ook maar dan moeten de tegels wel droog zijn en in de primer gezet worden, denk ook aan de stroefheid van de vloer.
 

Capriolo

  • #4
Deze badkamer heeft een douchebak, dus daar komt het water niet vandaan, en ik heb vorige week ook nog de randen extra gekit.

Vorige week heb ik langs de muren handoeken geplaatst die het nat van de muren opvangen en de vloer/voegen zijn aanmerkelijk droger.


Wat betreft een nieuwe laagf cement storten, dat vind ik iets te ingrijpend voor een tijdelijke douche. En wat betreft Latex :D ... dat heb ik nog niet besteld, omdat dat toch niet zo'n goede oplossing bleek te zijn voor de stallen.

Sowieso ga ik vanmiddag een ventilator halen en maandag naar een bedrijf op zoek die een gat kan maken in een dubbel glazen ruit. Ik hoop dat dit al voldoende gaat zijn.

In ieder geval al bedankt,

Cor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu