Vocht komt uit voegen

Bazzie

  • #1
Onze badkamer hebben we vier jaar geleden verbouwd. Op de vloer liggen tegels van 40x20 cm. Een tijdje geleden kregen de voegen een wittige uitslag, het leek wel of ereen laagje kalk op kwam te liggen. Dit kom je eraf vegen. Inmiddels zijn een aantal voegen helemaal los gekomen. Deze heb ik opnieuw proberen te voegen.

Nu heb ik in een ander stuk van de badkamer dat er vocht tussen de voeg uitkomt. Ook hoormje een beetje soppend geluid. Het is niet veel, maar wel hoorbaar. Ik heb geen idee of dat vocht in de kapotte voegen gelopen is.

Moet ik mijn vloer helemaal weghalen (hoop het niet) of kan ik de voegen eruit halen en opnieuw voegen...

Alvast bedankt!

Groeten,

Bazzie
 

Xr8

  • #2
Opnieuw voegen zal niet gaan. Er zit vocht onder de tegels dit zal er wel vandaan moeten. Haal eens een tegel los en kijk wat er onder zit. Als dit hout is dan loop je het risico dat dit helemaal zwart is van de schimmel. Daar kun je dan niet meer op verder werken.

Succes.
 

Bazzie

  • #3
Bedankt voor je reactie! Het is beton waar de tegels opzitten. Als er vocht onder zit, moet ik dan alle lijm wegschrapen en opnieuw tegelen?
 

Bazzie

  • #4
Ik heb inmiddels debplint van mijn douchebak verwijderd. Hierachter was het erg vochtig. Het lijkt erop dat via de voegen/kitrant in de douche water druppelt naar daaronder. Waarschijnlijk loopt het vandaar ergens,onr mijn tegelvloer.

Is het mogelijk vocht vanondermde tegels vandaan te halen of moeten alle tegels eruit? :cry: :cry: :cry:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Je zult eerst wel moeten uit zoeken waar het vocht vandaan komt.

Daarna kan je een bouw ontvochtiger huren die het rest vocht weg haalt waar het mogelijk is
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu