Overgang pvc van inbouw naar opbouw

Testpoiu

  • #1
Heeft iemand een tip hoe je op de mooiste / makkelijkste / beste manier een ingefreesde pvc leiding over kan laten gaan in een opbouwleiding?

Mijn electra komt de keuken binnen op een plek in het zicht. Dat wil ik infrezen tot achter het keukenblok. Vanaf daar mag het gewoon op de muur gemonteerd zijn, dat scheelt erg veel frees- en hakwerk.

Simpelweg de leidingen uit het stucwerk laten steken, lijkt me niet zo'n nette oplossing.

Zijn er inbouw+opbouw doosjes waarmee dit op een nette manier te doen is? En dan liefst niet met 1 buis per doosje, maar meteen 3 of 6 tegelijk? In het doosje komen geen vertakkingen, het is puur voor het doorvoeren van de draden.
 

Xr8

  • #2
Voor opbouw heb je zogenaamde trekdozen. Deze hebben 2 aansluitingen. Bij hier genoemde situatie ben je er ook niet meer nodig. Je mag nl niet meer dan 1 groep in een doos hebben. Je kunt toch de leiding gewoon uit de gleuf in de wand over de muur verder laten lopen en eindigen met een opbouw wcd. Je ben dan geen dozen nodig, tenzij de draden te kort zijn.

Succes.
 

Efm

  • #3
Heb je misschien iets aan een kniedekstel? Zoek er maar eens op in google: Het is een afdekplaatje waar weer een 16 mm buis in kunt steken.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je in de pvc leiding netjes een verzetje buigt zou ik niet weten waarom je het niet uit het stucwerk kan laten lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu