Overgang oude ptt stekker naar rj11. hoe te bedraden?

Ljmeijer

  • #1
Hoi,

Ik ben net verhuisd naar een nieuwboushuis en probeer adsl aan de gang te krijgen. Ik heb geen vaste lijn. Mijn isra punt zit in de meterkast, buiten mijn appartmeent. vanuit daar gaat er een ronde kabel naar mijn appartement.

Alhoewel ik weet dat mijn adsl moeten eigenlijk bij het isra punt moet staan, wil ik proberen om hem in mijn appartement op de (enige) telefoonaansluiting aan te sluiten, omdat het mij bijzonder goed zou uitkomen, en wieweet werkt het toch.

Bij de telefoonaansluiting in mijn appartement komen er 4x2 aders uit de kabel. (blauw&blauw-wit groen&groen-wit, oranje &oranjewit & bruin & bruinwit)

Hiervan zijn blauw en blauw-wit aangesloten op 2 poten van zo'n grote oude ptt stekker. De andere kleuren zijn niet aangesloten.

Gek genoeg kan ik na 20 minuten googlen niet vinden hoe ik deze draden moet aansluiten op de ptt stekker. (waar ik vervolgens weer verloopstekker in duw om naar rj11 te gaan.. of ik ga zo nog even een rj11 inbouwdoos kopen als dat een beter plan is).

Weet iemand welke kleur draad waar moet?

Alvast bedankt, Lucas
 

@rie

Specialist Elektra
  • #2
Blauw/wit op A en Blauw op B

 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Bij de RJ11 moet je er voor zorgen dat de rode en blauwe draad in het midden van de connector zitten.

Handiger is om gewoon een ouderwetse PTT stekker te gebruiken waar je weer een RJ kabeltje in kunt pluggen, dan hoef je ook geen nieuwe stekkertjes aan een kabel te zetten.

Dan simpel de witblauw op rood (A) en blauw op blauw (B) let wel geen doorverbinding maken naar EB.

suc6

Gerrit
 

EdP

  • #4
Dat je er na enig Googlen niet achter kwam is niet zo vreemd, de draad die men gebruikt heeft is namelijk een netwerkkabel i.p.v. een telefoondraad. Gelukkig maar dat de electronen niet kieskeurig zijn kwa kleur, die gaan ook net zo makkelijk door een blauw-wit gestreepte draad alsof het een rode was. :wink:

Voor de stabiliteit van je adsl is het wel belangrijk dat er geen andere aftakkingen zitten tussen isra-punt en je modem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu