Werking zoneventiel

Red

  • #1
Afgelopen week is bij mij de CV omgebouwd naar WA regelen en is er een zonneklep voor de vloerunit geplaatst die wordt aangestuurd door een Honeywel draadloze thermostaat (CM927RF).

Er is een zonneklep geplaatst van het fabrikaat MMA type VMO/VMC die volgens het datablad een steldtijd heeft van ca 3minuten. Wat ik me afvraag is, zodra hij bekrachtigd wordt door de aan/uit thermostaat duurt het dus 3 minuten eer hij volledig open is. Maar als hij dan niet meer bekrachtigd wordt (geen warmte vraag) gaat hij dan meteen dicht of duurt dit weer 3 minuten, hij krijgt immers geen stroom dus moet hij op veerdruk oid weer dicht.

Achtergrond van de vraag is waarom de achter de vloer unit aangesloten radiatoren niet warm worden zodra de vloer warmte vraagt. Indien er geen warmte vraag van de vloer meer is zou je verwachten dat de radiatoren weer warmer worden maar dit gebeurt zeker niet meteen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Idd het duurt 3 minuten om te openen en 3 minuten om te sluiten.
Het is een verwarmings element in een gelpack.
door de warmte zet de gel uit en opent de klep en vice versa.

Als je vloerverwarming meer water vraagt dan je ketel levert en je radiatoren een grotere weerstand hebben dan zal idd de circulatie over de radiatoren verminderen/ stoppen.
 

Red

  • #3
Ok, ik dacht dat er een motortje in zou zitten, ik ken namelijk wel meer/minder kleppen uit de industrie, maar die blijven in hun stand staan indien ze niet bekrachtigd worden.


Over het 2e deel, kan ook de na-draaitijd van de CV pomp hiermee te maken hebben?

De ketel is een Nefit Topline Aquapower en volgens mij schakeld na verloop van tijd de pomp uit. Dan wordt er ook geen warm water meer verspreid, totdat er vanuit de WA regeling weer warmte wordt gevraagd.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Bij mijn weten heb je met WA de pomp altijd aan staan.

Je watertemperatuur is afhankelijk van je buitentemperatuur, zet je de pomp stil dan klopt de regeling niet meer.
 

Red

  • #5
Ok dan ga ik dit eens nakijken morgen, want volgens mij heeft de pomp een nadraaitijd en stopt hij dan. Ik ben er niet zeker van of deze parmeter automatisch veranderd wanneer je op de Moduline thermostaat kiest voor WA regelen.

Bedankt voor de tip.

Valt er trouwens iets zinnigs te zeggen over de stand 1-2-3 van een vloerverwarmingspomp. Het is een verdeler met 4 afgaande groepen, alle ongeveer evengroot en totaal ca 55-60m2 oppervlak. De slang dikte is 18mm.

bvd.
 

Red

  • #6
De nadraaitijd van de Nefit stond op fabriekswaarde: 5 minuten. Ik heb hem op 24uur gezet.

Ik ben wel benieuwd hoe of je de ideale pompstand bepaald voor een vloer verwarmingset.


bvd
 

Xr8

  • #7
Zet de pomp eerst op de laagste stand, en kijk of het vertrek goed warm word. Zoja dan zo laten staan, scheelt een stukje in de elektrakosten.
Zo niet, dan een stand hoger zetten. Kwestie van uitproberen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu