Dakkapel een lichte bouwvergunning

Gekske

  • #1
Ik wil een dakkapel plaatsen en weet dat ik een lichte bouwvergunning nodig heb. De tekeningen lukken me wel (heb ik van de overburen gekregen) deze vergunning dateert uit mei 2003. Is vlak daarna het bouwbesluit nog veranderd en zo ja. Hoe maak ik een constructie tekening met bijbehorende berekening? Ik kan helaas nergens een goede link vinden met een voorbeeld heeft iemand van jullie nog goede adviezen. Of toevallig een tekening met bijbehorende berekening?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u niet weet hoe u een constructieberekening en tekening maakt lijkt het mij toch verstandiger dat door een bouwkundige te laten doen, dat is geen werk voor een leek.

Bovendien is dit een klusforum waar geen construtieberekeningen worden gedaan, het is niet van achter een pc te bekijken.
 

Gekske

  • #3
Gelukkig heb ik werktuigbouwkunde gestudeerd en ben ik prima in staat om zulke berekeningen te maken alleen weet ik niet welke.... Ik heb met de gemeente gebeld en zij zeiden dat de berekening niet nodig was een constructie tekening is eigenlijk een bouwtekening (althans voor een dakkapel).

Helaas hoort bij elke klus tegenwoordig bijna een vergunning, vandaar dat ik dan ook op dit forum om advies vroeg. Ik vroeg niet of iemand de berekening kon maken, maar of iemand wist welke berekeningen het betrof.

Tot slot vroeg ik vanaf welk moment het bouwbesluit geldig is geworden... en dat is voor alle klussers geldig dus ik dacht mss ook daar wel iemand een antwoord op wist.

Thanks anyway
 

Chathanky

  • #5
Op deze site kun je een check doen of er werkelijk een vergunning nodig is.

Meer info is ook te vinden op de site van vrom over bouwvergunningen.
 

Gekske

  • #6
Thanks maar de site had ik al gevonden en ik weet dus dat ik een bouwvergunning nodig heb.... het gaat mij er dus om welke berekening...en hoe zo'n tekening eruit ziet

Als je tegen een chauffeur zegt dat hij moet afdraaien wil toch ook niet zeggen dat hij weet of hij links of recht af moet?

Je hebt wind belasting, sneeuw, regen noem maar op. Verder heb je piek belasting en druk en schuif belasting. Hiervoor heb je verschijdene formules, die ik vervolgens zelf zou kunnen invullen.

Zo vroeg ik me af volstaat een eenvoudige doorsnede tekening van alle knooppunten en alle gebruikte materialen. Verder een tekening van het kadaster, alle verdiepingen voor en na?

Goed ik kom er zelf wel aan uit. Ik loop desnoods 2x naar de gemeente.
 

Chathanky

  • #7
Als je zelf wtb gestudeert hebt zal je ook op de hoogte moeten zijjn dat dit soort zaken te vinden zijn in oa. het bouwbesluit en die verwijzen meestal naar de nen voorschriften.

Als je zelf een berekening wil/kan maken zal je de voorschriften er op na moeten slaan.

Er is een online versie van het bouwbesluit, te weten deze
Verder zal je op de site van de gemeente mischien wat info kunnen vinden.
Voor zeist is hier de info waaraan het indienen bouwvergunning aan moet voldoen.

Maar wat is jou probleem nou, je geeft zelf aan dat een berekening niet nodig is volgens jou gesprek met de gemeente.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu