Een dakkapel kiezen

Robbert0612

  • #1
Dag iedereen,

Ik ga binnenkort een dakkapel laten plaatsen (4 meter breed) op ons huis uit 1928. Ik laat deze klus uitvoeren samen met de renovatie van het dak. De dakkapel komt aan de achterkant. De situatie is nu als volgt:


Ik vraag me echter af, waar moet ik allemaal rekening mee houden? Iedere aanbieder zegt natuurlijk dat hij de beste is. De ene zorg dat het een kapel wordt met een spouw zodat je nooit vocht in je huis krijgt (of zoiets), de ander zegt dat je het beste een kunststof kapel kan bouwen terwijl de ander een voorkeur heeft voor houten dakkapellen. Ik heb daarom wat vragen voor jullie:

1. Buiten het feit dat een kunststof dakkapel waarschijnlijk minder onderhoud nodig heeft, waar moet ik nog mee rekening mee houden tussen de keuze van hout of kunststof?

2. Moeten er geen berekeningen gemaakt worden bij het plaatsen van een dakkapel of het huis het extra gewicht wel aankan?

3. Waaraan herken ik een goede dakkapel, qua constructie? En waaraan herken ik een slechte dakkapel?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Normaal gesproken kan een dak altijd het gewicht van een dakkapel aan. Alleen als er een spant in de weg zit, is er een constructeur nodig.

Kunststof is onderhoudsvriendelijker. Verder niet veel nadelen. Vergelijk ook de garantie en isolatiewaardes. Een nieuwe dakkapel moet nieuwbouwisolatiewaardes hebben, dus Rc van 4.5 voor de wanden en 6.0 voor het dak.

Combineer het evt. met het isoleren van het dak tot hetzelfde niveau.

Je nok hangt wat door?
Het lijkt alsof de buren de nokpannen al vernieuwd hebben. Weet je waarom?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu