Nieuw onderwerp Reageren
Rotjeknor


Geregistreerd op
20-5-2005
Berichten: 189
Rotjeknor op 03 Januari 2006, 15:14   Verlengkabel met overspanningsbeveiliging werkt niet?
Sinds een paar jaar gebruik ik een verlengkabel met een overspanningsbeveiliging (maar ff osb als afkorting smile ). Deze heeft altijd prima gewerkt. Echter sinds een tijdje terug werkt ie ineens niet meer. Een willekeurig apparaat (bv boormachine) die ik erin stop en aanzet, doet het niet terwijl het lampje van de osb gaat branden.

Ik dacht in eerste instantie dat het lag aan het stopcontact waar ik 'm gebruik, maar na onderzoek blijkt dat ik elk stopcontact wat ik gebruik (met of zonder aarde) hetzelfde probleem geeft, ook over verschillende groepen. Ook werkt het niet bij de buren.

Dan zou de verlengkabel zelf nog kapot kunnen zijn (of de beveiliging), maar een nieuwe verlengkabel die ik net gekocht heb heeft hetzelfde probleem.

Na nameten met mn spanningsmeter blijkt dat de stopcontacten zelf prima werken, die geven ~226V, als ik de verlengkabel erin doe en meet gaat gelijk het lampje van de osb branden en meet ik ~127V. Hieruit veronderstel ik dat de osb intreedt en de spanning afknijpt.

Het maakt ook niet uit wat voor apparaat ik erin stop, of het een boormachine is of een bouwlamp, maar dus ook mijn spanningsmeter, het treedt op.

Ik hoor dus graag wat hier mis kan zijn, waar het probleem nu ligt. Ik weet het niet meer en ik vind het behoorlijk vervelend aangezien ik die verlengkabel en mijn nieuwe van 25m niet kan gebruiken...

';
Klusservice Klusidee
Klusservice Klusidee

Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een elektricien nodig schakel dan Klusidee in voor een vakman. Direct een elektricien inschakelen


The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 17454

groningen
The headhunter op 03 Januari 2006, 15:35  
Tussen wat meet je die 127 V? L-N, L-PE, PE-N.

Werkt een lamp wel op de wcd en op de verleng snoer.

Wat is het merk/type snoer? Wat zijn de specs. van de OSB?
Rotjeknor


Geregistreerd op
20-5-2005
Berichten: 189
Rotjeknor op 03 Januari 2006, 15:47  
De 127 V meet ik tussen L en N.

Een lamp werkt wel direct op het stopcontact maar niet met de verlengkabel ertussen.

De specs van de verlengkabel zal ik straks (thuis) ff opzoeken en erbij zetten.
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 17454

groningen
The headhunter op 03 Januari 2006, 15:48  
Kijk eens of er een reset knop opzit.
Rotjeknor


Geregistreerd op
20-5-2005
Berichten: 189
Rotjeknor op 03 Januari 2006, 15:53  
Zit erop, er gebeurt niets (=situatie verandert niet) als ik erop druk.
Rotjeknor


Geregistreerd op
20-5-2005
Berichten: 189
Rotjeknor op 03 Januari 2006, 16:33  
Rotjeknor schreef:
De specs van de verlengkabel zal ik straks (thuis) even opzoeken en erbij zetten.

Verlengkabel:
Brennenstuhl 10m H05VV-F 3G1,5
1300W opgerold,
3600W uitgerold
Vario-Line VL-X
1 09320 0

Mijn nieuwe verlengkabel: (die overigens afknijpt naar 0V, ik krijg althans niets gemeten)
"Pak aan"
Artikel nr 01.790.40
25m H05RR-F 3x1.0mm2 rubberen kabel
opgerold 750W
uitgerold 2250W
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 17454

groningen
The headhunter op 03 Januari 2006, 16:45  
Draai de stekkers om dan meet je bij de andere ook iets.

Ik kan geen specs vinden.

is het een overspannings beveiliging of een over stroom beveiliging?
Rotjeknor


Geregistreerd op
20-5-2005
Berichten: 189
Rotjeknor op 03 Januari 2006, 17:03  
Goeie vraag, op de 1e (Brennenstuhl) staat niets behalve wat je moet doen, bij de 2e staat overbelastingsbeveiliging.
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 17454

groningen
The headhunter op 03 Januari 2006, 17:09  
Overbelasting is geen overspanning.
oftewel de ene heeft een ingebouwde zekering(overbelasting) en ik vermoed dat de andere dat ook heeft.

knopje indrukken zou hem toch echt moeten resetten.
draai ander de kap eraf en meet aan het einde van je snoer kan wel wezen dat je een verbinding hebt losgetrokken.
Rotjeknor


Geregistreerd op
20-5-2005
Berichten: 189
Rotjeknor op 03 Januari 2006, 19:36  
De eerste verlengkabel (mijn oude) heb ik net open gemaakt, voor de zekering krijg ik 230V, erna de 127V, dus de zekering zal het toch begeven hebben oid.

Bij de nieuwe kabelhaspel doet ie het alleen als ik de reset knop ingedrukt hou. Ik neem maar aan dat dit niet hoort, ik ga er mee terug naar de bouwmarkt iig.

Bedankt headhunter!
The headhunter
Specialist Elektra

Geregistreerd op
9-7-2005
Berichten: 17454

groningen
The headhunter op 03 Januari 2006, 22:21  
Graag gedaan.
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren
Pagina 1 van 1

Klusadvies: Verlengkabel met overspanningsbeveiliging werkt niet?

Klusadvies: Verlengkabel met overspanningsbeveiliging werkt niet?
Gerelateerde onderwerpen Reacties Laatste Bericht
Geen nieuwe berichten Haarscheurtjes in verlengkabel 4 06 April 2011, 14:10
Verlengkabel wasmachine 2 19 Januari 2011, 13:58
Geen nieuwe berichten Verlengkabel op lasdoos aansluiten 7 16 Augustus 2017, 22:18
Geen nieuwe berichten Cee verlengkabel onder de grond of.... 1 09 April 2011, 20:58
Geen nieuwe berichten Perilex verplaatsen - lengte verlengkabel 3 04 Februari 2014, 18:13
Krachtstroom mogelijk met verlengkabel door tuin? 12 11 Augustus 2009, 20:52
Geen nieuwe berichten Opbouwdoos als "stekkerdoos/verlengkabel" 0 03 Januari 2015, 14:27
Geen nieuwe berichten Hoe werkt een 360* bewegingsmelder? 6 01 Maart 2012, 08:38