Zwarte slangen bij vloerverwarming

Lutz

 • #1
Ik heb op de begane grond vloerverwarming liggen met zwarte slangen. Volgende week komt de installateur deze leidingen spoelen en hij zal adviseren of een warmtewisselaar bij ons nuttig is of niet.

Wat zijn de lange termijn opties voor deze slangen? Kan men een slang binnenin leggen, zodat ik een gasdichte slang krijg? Kan men deze slangen via enig methode saneren?

Of is het de slangen gebruiken totdat ze op zijn, en dan vloer eruit, en nieuwe slangen laten invreezen?

Het huis zelf werd 1981 opgeleverd en 1997 uitgebouwd. Niemand weet op onder de uitbouw van de woonkamer ook vloerverwarming ligt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #2
  Slang erdoor zal niet kunnen.
  Dus nieuwe slangen zullen er ooit moeten komen.
  En een apart circuit maken met een wisselaar zou ik zeker aanraden bij die zwarte slang.
  De zooi wil je niet in je ketel hebben.
  En of onder se uitbouw slangen liggen, als je niets voelt zal het ook niet. If je laat een warmtebeeld foto maken van je vloer
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #3
  Beste methode voor dergelijke vloerverwarming is: Spoelen met een spoelmachine, waterbehandeling toepassen, wisselaar toepassen bij de verdeler, RVS of kunststof verdeler toepassen.

  Als je met blote voeten of sokken aan de uitbouw inloopt moet je zo kunnen voelen of er vloerverwarming onder ligt. zonder vloerverwarming is merkbaar veel kouder.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu