Zoek leuk idee voor stadsuitloop

SoftailClassic

  • #1
Hallo, ik kijk geregeld op dit forum zonder geregisteerd te staan. En heb al heel wat ideeën op gedaan om mijn fietsenschuur te realiseren.
Nu heb ik zelf nog een leuk idee nodig om de puntjes op de 'i' te zetten.
Zoals gezegd heb ik de fietsenschuur gemaakt. Plat dak met aan 2 kanten een stadsuiloop. Ik dacht dat ik er gewoon standaard een 8 cm doorsnee pvc buis onder ging doen, maar dat vindt mevrouw niet leuk. :? Heb ik weer :!: :!:
Toen dacht ik aan een scheepsketting om het hemelwater in de regenton te krijgen. Maar ik zit me nu al een paar dagen suf te prakkiseren. Pvc-buis en ketting, verder kom ik niet...
Wie heeft er nog een ander idee om het hemelwater via de stadsuitloop in de regenton te krijgen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Geef uw vrouw een emmer, als het regent kan ze het water opvangen en in de ton gooien :wink:

Een scheepsketting lijkt me aan de zware kant, u moet het ding ook op kunnen hangen, met een dunnere ketting kan het wel maar dan moet het geen groot dak zijn.
Ik heb ooit gezien dat ze touw gebruikten, van de dikte zoals die ook wel eens voor trapleuningen worden (werden) gebruikt, ook hier geldt dat het dak niet te groot moet zijn, anders loopt er teveel langs de ton naar beneden.
Het alternatief voor pvc is een zinken pijp met kralen en een zinken bocht onderaan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Vond hier een aantal hele mooie voorbeelden!
 

SoftailClassic

  • #4
Bovenstaande is een heel leuk voorbeeld, maar het is een variatie op de reeds aanwezige 2 mogelijkheden die ik zelf ook al bedacht had. Hele mooie buizen (al dan niet van pvc) met versiersels en hele mooie kettingen. Een touw zat er niet bij.
Naast buizen en kettingen, wat is er nog meer mogelijk? Mijn creactieve brain is maar klein en ik zoek meer suggestaties. En kom er maar niet op :roll:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Andere opties: waterspuwer, schuine gootjes (als een knikkerbaan), flexibele slang, bamboe, enz. Mogelijkheden genoeg, tis maar net wat jij en de baas willen :)
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #6
Afdakje over de schuur bouwen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu