Zinken aanrechtblad

Verdraaid Verfraaid

  • #1
Hallo,

We willen graag een zinken aanrechtblad in onze keuken. Nou hebben we gehoord dat dit niet slim is, omdat zink giftig zou zijn. Heeft iemand hier ervaring mee? Kun je het zinken blad eventueel met iets behandelen?

Ik hoop snel een reactie te ontvangen!

Groeten,
Petra
 

Fiesiekus

  • #2
Metallisch zink is niet giftig, maar zinkoxide dient wel als giftig te worden beschouwd.

Ik zie echt het voordeel niet in van een zinken blad: zacht, krasgevoelig, slecht schoon te houden. Terwijl er zoveel (bijna) ideale materialen voor een aanrecht bestaan.
 

Verdraaid Verfraaid

  • #3
We hebben nog geen beslissing genomen hoor. We weten dat het vroeger veel gebruikt werd, hebben het ergens gezien en vonden het er heel mooi uitzien. Nog niet nagedacht over de voor- en nadelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Niet doen, er zitten een aantal nadelen aan het gebruik van zink, zie o.a. hierboven.
Een van de grootste nadelen is de werking van zink, 1 keer een hete pan erop en er blijft voor eeuwig een bult in zitten, ook de hygiëne is een punt, zink is niet krasvast en de krassen zijn niet goed schoon te maken.
 

Verdraaid Verfraaid

  • #5
En er is niet een of ander goedje dat een soort van beschermlaag geeft? Om alle bovengenoemde nadelen te voorkomen?
 

Kloek77

  • #6
5 cm. beton?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik zou niet weten wat op een zinken plaat kan ter bescherming, lak is ook niet krasvast en binnen de kortste keren versleten.
Een aanrechtblad wordt niet voor niets van harde materialen gemaakt, zink is zo zacht dat het met een krabber door te snijden is.
 

Pigion

  • #8
Vroeger werd uit pure armoe een houten blad met zink bekleed. Het is niks en wordt ook niks. Als je een blad van metaal wil, neem dan rvs, sterk, goed schoon te houden.
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
12
10
2
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu