Zijpan dak afgebroken, wat nu?

Thuisklusser2021

  • #1
Beste medeklussers,

Zojuist was ik bij mijn moeder op bezoek. Afgelopen week is er een "zijpan" afgebroken. Zie plaatje (gaat om de meest rechterpan onder). Helaas hebben we geen reserve zijpan. Wel enkele normale pannen. Heeft iemand een tip hoe we dit pragmatisch kunnen oplossen?

Groet,
Albert
20231210_185342.jpg
20231210_185333.jpg
20231210_184755.jpg
Screenshot_20231210_190823_Gallery.jpg
Screenshot_20231210_190823_Gallery.jpg
 
Laatst bewerkt:

Charel

  • #2
Er is volgens mij maar één oplossing: ga met die gewone pan naar een bouwhandel en vraag naar de overeenkomstige zijpan.
In geval je daarop moet wachten kan je voorlopig op die plaats een lapje lood of roofing tussen de pannen steken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Of ga anders op zoek naar partijen die 2e hands dakpannen leveren. De pannen zijn gesorteerd op kwaliteit en kunnen zeker nog een tijd mee. Voordeel is ook dat minder kleurverschil hebt tov een nieuwe pan (als nieuw überhaupt nog verkrijgbaar is).
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je met google maps zoekt op handelaren in 2e hands dakpannen kan je meteen zien hoeveel ze hebben liggen op de luchtfoto's.

Verder is dat volgens mij geen zijpan / gevelpan,
ziet eruit als een standaard ovh pan.
ovh dakpan feijen giesbeek

Het voordeel van 2e hands is dat je met een beetje geluk echt precies dezelfde kan vinden, zelfs met dezelfde verkleuring.

Tijdelijk gewoon die pan terugleggen. Eventueel met wat plastic / tape / lood of wat je hebt liggen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Er zijn legio bedrijven die vele honderden soorten oude dakpannen in voorraad hebben. Via Google kun je ze vinden. Versturen kan gewoon per pakketpost.

Let er wel op dat je linkse en rechtse gevelpanelen / zijpannen / kantpannen hebt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Jackd schreef:
Als je met google maps zoekt op handelaren in 2e hands dakpannen kan je meteen zien hoeveel ze hebben liggen op de luchtfoto's.
Dat kan wel eens tegenvallen, want veel van die foto's zijn jaren geleden genomen en de informatie in google blijft ook heel lang hangen.

Ik had op zeker moment (met spoed) een kantpan nodig en wist dat er in een naburig dorp een tweedehands bouwmaterialenzaak zat, waar ik in het verleden al eens een keer een nokpan vandaan had gehaald. Gezocht op google waar ie ook al weer precies zat, allerlei vermeldingen in allerlei overzichtssites waren te vinden en inderdaad ook te zien op google maps en streetview. Ik erheen: geen bouwmaterialenzaak meer te vinden, op het betreffende terrein werd flink gebouwd aan nieuwbouw. Trof toevallig iemand uit de buurt, die wist dat het bedrijf ongeveer een jaar geleden opgeheven was. Daar sta je dan en geen enkele andere zaak in de buurt!

Ik daarna eens opgezocht van een bepaald (bedrijfs)adres dat ik kende en dat 10 jaar geleden al opgeheven was. De gegevens waren nog ruim te vinden in google, vooral in de diverse (zakelijke) adressenregisters die je aantreft. Niet te vertrouwen is dat!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu