Zelf gevel stralen

Picobello

 • #1
Goedemiddag,

Ik ben bezig met een gevelrenovatie. D.w.z. voegen uitgeslepen en stukken opnieuw ingemetseld. Echter is dit een lastige steen on schoon te maken. Koude hogedrukreiniger met 180 bar en schoonmaakgoedje vooraf werkt niet.

Daarna op een paar losse stenen bij een verhuurbedrijf getest met 140 bar en 90 graden, maar dit werkte ook niet.

Er is ook een zwaardere stoomcleaner te verkrijgen, maar deze is voorlopig gehuurd door bedrijven en vraag mij of af of deze met meer bar en hogere temperatuur wel de gevel schoonkrijgt..

Gewoon stralen is ook niet zomaar een optie, want dan beschadigen de (gevoelige) stenen te veel.

Iemand ervaringen met natzandstralen? Ik kan een opzetstuk kopen voor mijn hogedrukreiniger, maar als dat wat is, met welk straalmiddel moet ik dan aan de gang?

Met soda stralen via een compressor zit ik ook te overwegen. Iemand ervaringen?

Aangezien de winter eraan komt zit ik te denken maar gewoon te beginnen met voegen ipv eerst schoonmaken. Aangezien de schoonmaak methode nooit zo grof kan zijn dat het de stenen beschadigd, dus dan zullen de nieuwe voegen ook wel heel blijven, lijkt mij?

Hoop dat iemand hier wat ervaringen kan delen!

IMG20220920124822.jpg IMG20220920124642.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Niet stralen is beter. Je beschadigt het oppervlak waardoor je de gevel moet impregneren en ze daarna nog sneller weer vuil gaan worden en verweren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu