Zanker ke9000 spant niet aan

Zoeee7789

  • #1
Goede middag,

van het weekend is mijn snaar van de Zanker KE9000 condensdroger geknapt en ik heb er nu een nieuwe op gelegd maar hij draait alleen als er geen was in zit.

nou ben ik er achter gekomen dat dit komt doordat de riem er te los op ligt maar ik kan nergens vinden hoe ik dit moet aanspannen.
als ik de zwarte (spanrol denk ik) naar rechts trek draait hij ineens wel goed. dan staat hij er ook strakker op.

Ik heb het gevoel alsof er dan iets mist die hem op die plek vast houd maar ik heb de hele onderkant van de droger nagekeken en kan niks vinden wat het zou kunnen zijn.

De riem is ook niet te lang. heb hem naast de oude geknapte gelegd.

Help!

Groetjes Zoë
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er is in dit forum al vaker gevraagd hoe een aandrijfriem gespannen moet worden. Meestal is het een kwestie van de motor tegen veerkracht in verdraaien en dan de riem erom leggen. Na loslaten van de motor wordt de riem dan strakgetrokken.

Je zou even de zoekfunctie kunnen gebruiken en kijken welke onderwerpen van toepassing zijn op jouw situatie. Klik bovenaan op zoeken en vul bij 'zoeken op trefwoorden' in: aandrijfriem. Of in combinatie met 'Zanker' of 'AEG'.

Naast de zoekresultaten voor Zanker drogers kun je ook kijken bij die voor AEG, Electrolux en Zanussi, die komen allemaal uit dezelfde fabriek.

Zo vond ik bijv. AEG Droger 57720 aandrijfriem vervangen voor een AEG droger, met een tekeningetje van de snaarloop erbij. Of deze of deze.

Verder vind je in AEG Lavatherm aandrijfriem vervangen nog een aantal links naar weer andere onderwerpen die daarover gaan.

Kom je er dan nog niet uit, plaats dan een paar foto's van de situatie bij jou en vermeld de gegevens van het typeplaatje. Met name het PNC nummer is belangrijk om de juiste gegevens te kunnen vinden. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu