Zalmroze muur Rood en grijs verven.

Bunecarera

  • #1
Hoi,

In mijn nieuwe appartement is de slaapkamer voorlopig zalmroze.
Ik wil die rood en lichtgrijze verven, ongeveer iets zoals de kleuren Aardbei en Versailles Grijs van Levis.
Nu mijn vraag, moet ik hier eerst een primer op doen? Zoja, een witte of een grijze? Of is dat niet echt nodig op zalmroze. Ik zou de primer enkel willen gebruiken om de kleuren beter te doen uitkomen.
Ik heb ook nog een halve emmer witte muurverf liggen, als ik dat er eerst op doe, gaat dat een verschil maken? Of is dit af te raden?

en ja, ik ben een verfleek...

Alvast bedankt!!
 

BeeTeeWee

  • #2
De muur is blijkbaar al eens geschilderd, zalmroze in dit geval. Voorstrijken is dan niet echt nodig, want er zal niet veel zuigende werking meer van uitgaan.

Hou er rekening mee dat kleuren als rood verschrikkelijk slecht dekken. Reken op minstens 3 (!) keer rollen voordat je 'm er goed onder hebt. Hoe goedkoper de latex, hoe slechter vaak nog de dekkracht.

Hoe verder de kleur van de ondergrond van rood af ligt, hoe beroerder de dekking zal zijn. Eerst een laag wit aanbrengen brengt je dus alleen maar verder van huis.
 

Bunecarera

  • #3
En op het gedeelte dat ik lichtgrijs ga doen?
Als ik je redenering volg is het daar wel beter om eerst wit te verven?
 

BeeTeeWee

  • #4
Och, als je dat wit toch hebt staan: gebruik dat maar over dat zalmroze. Daaroverheen zal lichtgrijs wat beter dekken dan op dat roze, dus het scheelt je misschien een laag lichtgrijze verf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu