Ytong douchewand verven

Juize

  • #1
Ik wil komende week rondom mijn douche een Ytong wandje gaan plaatsen. Helaas zijn de tegels in uit onze badkamer niet meer verkrijgbaar, dus willen we het liever in een bijpassende kleur/stijl gaan verven.

Nu wil ik de wand eerst gaan egaliseren voordat ik deze ga verven. Ik weet dat er speciale badkamerverf bestaat, maar bestaat er ook iets voor dat badkamer om te egaliseren? De wand komt namelijk rechtstreeks met het water in contact en ik twijfel of ik bij het egaliseren al op een waterbestendig product moet letten.

Alvast bedankt!!
 

Ceesz

  • #2
Persoonlijk zou ik nog een kijken of er niet een bijpassende, al dan niet contrasterende, tegel te vinden is. Niet voor niets waren badkamers een van de eerste betegelde ruimtes in huis. En heb je al zo'n transparante douchewand of in plaats van Ytongblokken glazen bouwstenen overwogen?
Wil je deze toch niet, dan moeten de poreuze Ytong blokken in ieder geval goed dicht gemaakt worden met een pleisterlaag. Dat kan met de normale mortels waaraan een toeslagstof is toegevoegd om deze waterdicht te maken. Google maar naar de bekende merken met de toevoeging 'waterdicht'. En anders eens binnenstappen bij een professionele bouwmaterialenhandel. Vroeger werd aan (cementgebonden)pleister waterglas toegevoegd dat ongeveer hetzelfde effect had. Ik denk dat voor de afwerking elke goede kwaliteit buitenmuurverf geschikt is al zal je het wat vaker moeten overschilderen. In Frankrijk gebruikt men beton-ciré als wandafwerking. Hierin zit ook een (gekleurd) toeslagmiddel dat in de laatste afwerkgang in de toplaag glanzend gewreven wordt. Geen flauw idee of dit spul in Nederland verkrijgbaar is.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu