Yale buitenslot gaat lastig open

Hantayo

  • #1
Het slot van mijn buitendeur gaat aan de binnenkant prima op slot en open, aan de buitenkant moet ik de sleutel 1-2 mm eruit trekken voordat ik hem, beetje zoekend naar de juiste afstand, open of dicht kan draaien. Dat lukt mij wel maar mijn kinderen niet zo goed. Kan dit makkelijk verholpen worden?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
2 mogelijke oorzaken:

1. Sleutel is versleten.
Probeer het eens met een weinig gebruikte sleutel. Als dat (écht) helpt kun je daarvan nieuwe kopien laten maken. Mijn ervaring is dat dat in door jou genoemd geval meestal maar tijdelijk helpt of helemaal niet.

2. Cylinder is versleten. Je zult in dat geval de cylinder moeten vervangen. Maak evt. van de gelegenheid gebruik er een beter type cylinder (beter inbraakbestendig) in te zetten indien die er nog niet in zit. Overweeg ook of je meteen een meervoudige set cylinders wilt aanschaffen zodat je voor- en achterdeur (en evt schuurdeur) met dezelfde sleutel geopend en gesloten kunnen worden.

Cylinder is zeer eenvoudig te vervangen door de grote schroef op de kopse kant van de deur eruit te draaien en dan met de sleutel te draaien tot de cylinder eruit gaat. Mits er geen oplegslot gebruikt is waarvan de cylinder niet vervangen kan worden. In dat geval heb je namelijk een geheel nieuw slot nodig.

Let er bij montage van de nieuwe cylinder op dat ie in dezelfde richting zit: bij het eruit halen van de oude even kijken aan welke kant de pal zit als de sleutel rechtop staat. Anders de cylinder andersom zetten (binnen/buiten). Anders loop je de kans dat je de sleutel er niet uit kunt halen als de deur op slot zit.

Wat je vooraf nog (met de oude cylinder) kunt doen is het slot inspuiten met slotspray (gebruik geen gewone olie!). Maar meestal helpt dat niet als er 'gezocht' moet worden naar de juiste stand, zo is mijn eigen ervaring. :wink:

Tenslotte: als je een of meerdere cylinders vervangt, bewaar dan de oude cylinders en bijbehorende sleutels. In geval van verlies van een sleutel(bos) heb je direct een mogelijkheid om de cylinders (tijdelijk) te vervangen zonder directe extra kosten.
 

Hantayo

  • #3
Ik ga er volgende week eens naar kijken, alvast bedankt voor de reaktie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
17
Gerelateerde onderwerpen
Yale slot

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu